Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Έρχονται στην Ελλάδα τουλάχιστον 800.000 Σέρβοι τουρίστες

Ο υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας συναντήθηκε στο Βελιγράδι με την ομόλογό του της Σερβίας, με την οποία εξέτασαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον τουρισμό.

Έμφαση δόθηκε στην εφετινή θερινή περίοδο και στα προβλήματα που δημιουργεί στον τουριστικό τομέα ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση. Κοινή διαπίστωση είναι ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν ευκολότερα με τη συνεργασία των δύο χωρών στην προώθηση τουριστικών προϊόντων.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στη Χαλκιδική συνάντηση τουριστικών παραγόντων του ιδιωτικού τομέα από τη Σερβία και την Ελλάδα, ώστε να εξεταστούν μορφές συνεργασίας.

Ο Βασίλης Κικίλιας υποσχέθηκε στην Τατιάνα Μάτιτς ότι θα καταβληθούν προσπάθειες από την κυβέρνηση για να καταργηθεί ή να μειωθεί το κόστος περιαγωγής για τους τουρίστες από τη Σερβία, κάτι που αποτελεί αίτημα του Βελιγραδίου εδώ και χρόνια.

Κικίλιας: Ανοίγει σερβικό γραφείο τουρισμού στην Αθήνα

Η Ελλάδα αποτελεί παραδοσιακά τον αγαπημένο τουριστικό προορισμό των Σέρβων και τα μηνύματα για φέτος είναι αισιόδοξα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού.

«Οι σχέσεις της χώρας μας με τη Σερβία είναι μοναδικές και σήμερα οι Σέρβοι πράκτορες με ενημέρωσαν ότι 900.000 Σέρβοι τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα. Ενισχύουμε τον οδικό τουρισμό, ενισχύουμε τη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία, την Ήπειρο και όλους τους προορισμούς, είτε αεροπορικώς είτε από τα χερσαία σύνορά μας. Η σχέση αυτή θα ενισχυθεί περαιτέρω στο άμεσο μέλλον, αφού το σερβικό υπουργείο αποφάσισε να ανοίξουν γραφείο τουρισμού πλέον και στην Αθήνα», είπε ο κ. Κικίλιας.

Οι Σέρβοι, όπως και η πλειονότητα των τουριστών από τα Βαλκάνια, επιλέγουν τον οδικό τουρισμό και επισκέπτονται κυρίως τη βόρεια Ελλάδα.

Η εκτίμηση του Έλληνα υπουργού είναι ότι η αύξηση των τουριστών φέτος από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη θα καλύψει το κενό που θα προκληθεί σε τουριστικούς προορισμούς της Μακεδονίας από την απουσία Ρώσων και Ουκρανών.

Ο Έλληνας υπουργός, έπειτα από πρόσκληση της ομολόγου του της Σερβίας, θα βρεθεί στην Αρένα Βελιγραδίου, σήμερα το απόγευμα, για να παρακολουθήσει τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Εφές, που διεξάγεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης του final four του Eurobasket.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα