Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Γ. Βαγιωνάς: Να κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργου Βαγιωνά

 

Η Παιδεία ήταν κάποτε «κοινωνικός ανελκυστήρας». Τα παιδιά των βιοπαλαιστών είχαν την ίδια ευκαιρία με τους γόνους πλούσιων οικογενειών στη μόρφωση, στην εξέλιξη και στην επαγγελματική σταδιοδρομία. Σήμερα αυτός ο «κοινωνικός ανελκυστήρας» έχει χαλάσει, γεγονός που απογοητεύει τους νέους.  

 

Αντί να κόβουμε όμως τα φτερά τους, πρέπει να τους δίνουμε ώθηση για να πετάξουν. Γι’αυτό, απαιτείται εκ βάθρων αλλαγή του Σχολείου. Τα παιδιά μας πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, ισότιμη πρόσβαση σ’ένα  εκπαιδευτικό σύστημα που στόχο θα έχει την καλλιέργεια των δεξιοτήτων τους, την πρόοδο τους.

 

Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, όταν κάθε χρόνο οι γονείς πληρώνουν περί τα 1.548 ευρώ ετησίως για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες και άλλες δαπάνες. 

 

Η πραγματικά δωρεάν και ποιοτική Εκπαίδευση, περιλαμβάνει απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσα στο σχολείο, ενίσχυση του επαγγελματικού προσανατολισμού και των πειραματικών σχολείων, πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια  και ριζική αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

 

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε τη σύνδεση της Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα. 

 

Τα παιδιά  που φεύγουν στο εξωτερικό για ν’αναζητήσουν την τύχη τους, μπορούμε και πρέπει να τα κρατήσουμε στην Ελλάδα.  Εάν τους δώσουμε την ευκαιρία να μείνουν, θα το κάνουν, θα υποστηρίξουν την ανοικοδόμηση της χώρας. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Ελλάδας είναι οι νέοι που θέλουν να δημιουργήσουν. 

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα