Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Α Αθλητικά

Ηρακλής Μ.Παναγίας: Πνέει μένεα κατά της διαιτησίας

Με νεότερη ανακοίνωση του ο Ηρακλής Μ. Παναγίας εκφράζει τα έντονα παράπονα του για την διαιτησία του αγώνα της Κυριακής απέναντι στην Άκανθο Ιερισσού.

Όσα περιγράφονται στην ανακοίνωση προκαλούν αλγεινή εντύπωση. Πάντως τα παράπονα από τις ομάδες πληθαίνουν με αποτέλεσμα να εγείρονται πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που Επιτροπή Διαιτησίας διαχειρίζεται το θέμα...

 

Η ανακοίνωση 

"’Ολικό ξεκαθάρισμα στον Ηρακλή Μεγάλης Παναγίας από τον «άρχοντα» του αγώνα στην αναμέτρηση με την Άκανθο Ιερισσου’’

Ενώ κυλούσαν όλα όμορφα και ωραία καθ΄ όλη της διάρκειάς του αγώνα με αξιοσημείωτο ότι οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων ουδέποτε αντάλλαξαν ούτε μια κουβέντα μεταξύ τους, καθώς και με απειροελάχιστα σκληρά μαρκαρίσματα, με έναν γνωστό για όλους δύσκολο και επικίνδυνο αγωνιστικό χώρο είχε την φαεινή ιδέα να παίξει 7 λεπτά καθυστέρηση πραγματοποιώντας 5 αλλαγές και οι δυο ομάδες.

 

Ενώ προηγείτο ο Ηρακλής μέχρι το 93’ με 3-2, υπέρ του ακούγονται κάποιες φωνές από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας, βλέποντας όλους τους ποδοσφαιριστές εξαθλιωμένους από την κόπωση και το τσουχτερό κρύο που είχε, ακούγεται η λέξη, «λήξτο - λήξτο», στη συνέχεια ρωτάει ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Σάκης Καρακωστας τον "Άρχοντα των δαχτυλιδιών": "Ρεφ -ρεφ ποσό θέλει ακόμα;"  Του απαντάει ο ρεφ:  "Γιατί ρε μεγάλε κρύωσες!" Στην συνέχεια ρωτάει ο αρχηγός της ομάδας μας, Γιώργος Λεμονής:  "Ρεφ, ποσό θέλει ακόμα; τι παίζουμε;" Απάντηση καμία, ούτε στον αρχηγό!

 

Η μπάλα παίζεται, 93’-94’-95’ και στο 95’ ήρθε το μοιραίο από μια στημένη φάση, λογικό είναι μπάλα πιέζεται, γι’αυτό λέμε κανόνας, άμα δεν σφυρίξει δεν τελείωσε τίποτα! 

 

Μετά την ισοφάριση των φιλοξενούμενων ο βασικός μας στόπερ, Σάκης Συκιωτης απευθύνεται έντονα στον παρατηρητή «φάντασμα» του αγώνα και του λέει: "Τι είναι αυτά, ρε ποσό παίζουμε;" και τρέχει ο «άρχοντας» με σλάλομ κατοστάρι προς τον Συκιώτη και του βγάζει την ρομαντική κόκκινη κάρτα! Ο παίχτης πέφτει κάτω στον αγωνιστικό χώρο ξεσπώντας σε κλάματα με ελιγμούς, παρακολουθώντας από την κερκίδα και σε απόσταση αναπνοής η μητέρα του παίχτη που επίσης και η ίδια βλέποντας το εικοσάχρονο παλικάρι της ξεσπάει σε κλάματα! Στην συνέχεια και αφού έχει χάσει την ψυχραιμία του ο «άρχοντας» ξανά κοκκινίζει τον επόμενο παίχτη μας, εικοσάχρονο Μιχάλη Κουμαντσιωτη για διαμαρτυρία λέγοντας του: "Φύγε από δω και σι, θα φας μπάτσα".  Αν είναι δυνατόν! Διαιτητής να μιλάει έτσι!

 

Πάμε τώρα στο υπερθέαμα της παράστασης!

 

Η 48χρονη επαγγελματίας νοσηλεύτρια - διασώστρια του Ερυθρού Σταυρού με πέρασμα της από τον ΠΑΟΚ και άλλες ομάδες της Α’ εθνικής κατηγορίας κυρία Κατερίνα και αφού είναι πολύ κοντά του προσπάθησε να του πει κάτι, αυτό το κάτι είναι ότι να μην εκφράζατε έτσι στα παιδιά κατά αυτών τον τρόπο γιατί τα άκουγε όλα η γυναίκα, και πριν καλά καλά προλάβει να ανοίξει τον γνάθο της, την λέει με ένα ύφος αστυνομικό και απειλητικό, μη μιλάς εσύ θα σε βγάλω έξω!! Παρεμπιπτόντως, η κυρία Κατερίνα δεν έχει καμία σχέση με το συμβούλιο της ομάδας, είναι μια απλή κάτοικος Μεγάλης Παναγίας με οικογένεια και με αγάπη προς τα παιδιά που μας δίνει απλόχερα της υπηρεσίες υγείας στην ομάδα μας αφιλοκερδώς. Ούτε την κυρία σεβάστηκε ο «ανεκδιήγητος» ούτε την ηλικία της! 

 

Όλα αυτά μέσα σε 2’ λεπτά και παρόλα αυτά οι παίχτες, παρά το σκορ, αγκαλιάζονται και φιλιούνται σαν να μην έγινε τίποτα αποτρέποντας κιόλας οι φιλοξενούμενοι παίχτες και η διοίκηση φίλαθλοι της Μεγάλης Παναγίας να μην μπουν στο γήπεδο και κάνουν κακό την ομάδα μας, μιας και η διοίκηση του Ηρακλή παρακολουθούσε τα γεγονότα ανήμπορη να αντιδράσει μόνο κοιτάζοντας στα μάτια!

 

Η υπερπαραγωγή ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Χαλκιδικής δεν σταμάτησε εδώ! Αφού κάποια στιγμή κατά το 97’ λεπτό έπρεπε να λήξει τον αγώνα, με το που σφυρίζει τη λήξη ο "σκηνοθέτης" και προχωρώντας προς τα αποδυτήρια απευθύνεται ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας μας, Δημητρης Γιαννιωτας προς τον "σκηνοθέτη" και πάει όντως ειρηνικά να του δώσει το χέρι και του λέει ο "σκηνοθέτης": "Φύγε από εδώ και συ! Θες και χέρι! Δε σου δίνω τίποτα!"

Βγάζει ο Γιαννιωτας τα μάλλινα γάντια που φορούσε για το κρύο και του τα πετάει κάτω, λες θα τον σκότωναν τα μάλλινα γάντια! "Φύγε από εδώ" του λέει ο "σκηνοθέτης", "θα φας μπάτσα! Θα σε γαμ..ω εγώ!" (Άλλες μπάτσες εδώ πάλι άλλα γαμ…σια) και εύλογα του απαντάει ο Γιαννιωτας και το επικροτούμε εδώ και στηρίζουμε την λογική αντίδραση του, του λέει "θα με κλάσεις τ’αρχι..α!". Τσακ, από το τσεπάκι η επόμενη απευθείας κόκκινη κάρτα! 

 

Πάμε στην αποκομιδή του αγώνα. Δεν είναι το σκορ, δεν είναι, όπως προαναφέραμε οι αντίπαλοι, αλλά ούτε και σφυρίγματα του. Είναι η συμπεριφορά και η ασέβεια ποσό μάλλον σε ανήλικα παιδιά που βίωσαν ένα τέτοιο αηδιαστικό υπερθέαμα από έναν ανεκπαίδευτο μαθήσεων! Μέσα σε 3’ λεπτά κατέστρεψε μια ομάδα. Αυτός στην οικογένεια του έτσι συμπεριφέρεται; Κατά των ίδιο τρόπο; Στον ελληνικό στρατό που υπηρετήσαμε δεν αντιμετωπίσαμε κάτι ανάλογο, έχουμε ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας που είναι φαντάροι και μας μετέφεραν ότι δεν θα ξανά έρθουν να παίξουν μπάλα, μέχρι να απολυθούν γιατί στο στρατόπεδο περνούν καλύτερα με τους καραβανάδες!

 

Ο Μιχάλης Κουμαντσιώτης αποκτήθηκε πριν μια βδομάδα από τον Μέγα Αλέξανδρο Νεοχωρίου με πέρασμα από τον Άρη Παλαιοχωριου σε Β’ & Α’ κατηγορίας Χαλκιδικής, ο Σάκης Συκιωτης είναι γέννημα θρέμμα από τα σπλάχνα του Ηρακλή 5 χρόνια στην ομάδα και ξεφτιλίζοντας τα φύλα αγώνα στα 5 χρόνια έχει δεχτεί 7 κίτρινες κάρτες, κόκκινη καμία! Ένα αθόρυβο συνεσταλμένο παιδί, που δεν ξέρουμε άμα ξανά έρθουν οι γονείς του και τα αδερφάκια του να τον ξανά δουν να παίζει ποδόσφαιρο με όλες αυτές τις σκηνές που έζησαν στο γήπεδο!

Ο Δημητρης Γιαννιωτας είναι από την Μεγάλη Παναγία οικογενειάρχης, ο πνεύμονας της ομάδας, που έχει στηρίξει αψηφώντας τα πάντα, μέχρι και την δουλειά του, για τον Ηρακλή στις πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασε τα προηγούμενα χρόνια, άρα μιλάμε για παιδιά 20-21 και 28 χρονών, παιδιά με όνειρα και ελπίδα για τον μέλλον και κάποιοι «κύριοι» τα ισοπεδώνουν όλα! Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν είναι επαγγελματίες να αντιδρούν επαγγελματικά! είναι ερασιτέχνες. 

 

Τέλος ευχαριστούμε όλους τους φίλους της ομάδας που παρευρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν παρότι έχει πολύ κρύο, τους παίχτες μας για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, όλα τα παιδιά της Ακάνθου Ιερισσού, παράγοντες, παίχτες για το τέλειο παιχνίδι που μας πρόσφεραν!

 

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Κύριοι εκεί στην ΕΠΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ όπως επίσης και στην Επιτροπή Διαιτησίας μην διανοηθείτε να ξανά φέρετε αυτόν τον «κύριο» στο χωριό μας, είναι ανεπιθύμητος.

Ως Δ.Σ του Ηρακλή Μεγάλης Παναγίας είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε την ομάδα μας και τα παιδιά μας από τον κάθε επιτήδειο.

Υ.Γ 

Περιμένουμε να δούμε τις τιμωρίες των παιχτών μας... Και μαζί με αυτές στείλτε μας και την ταφόπλακα του Ηρακλή αφού εσείς οι ίδιοι ΕΠΣΧ και Επιτροπή διαιτησίας μας την δημιουργήσατε.

Υ.Γ 2

Στη παρακάτω φωτογραφία βλέπετε την ομάδα που κάποιοι «κυριοι» επιδίωξαν να καταστρέψουν και την κατέστρεψαν αψηφώντας και αγνοώντας τον αγώνα που κάνουμε για να την φτιάξουμε."

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα