Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Εκδόθηκε το νέο βιβλίο της Ζαφειρούλας Μυλωνά για την Επανάσταση στη Χαλκιδική

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Προϊσταμένης Α/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής, Ζαφειρούλας Μυλωνά με τίτλο: "Μου το ΄πε ένα πουλάκι...", από τις εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη.

Το βιβλίο προσεγγίζει με διαφορερική ματιά την επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική. Οι μάχες, οι διώξεις, το ολοκαύτωμα, η θυσία των ηρώων, όλα πραγματικά περιστατικά, αναδεικνύονται με λογοτεχνική διάθεση. Μια γέρικη, σοφή ελιά διηγείται τα γεγονότα και πως αυτά επηρέασαν τη ζωή δύο νέων ανθρώπων, του Αλέξνδρου και της Αναστασίας.

"Θερμά ευχαριστώ την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής που στήριξε τη προσπάθειά μου. Πολλές ευχαριστίες στη Βικτώρια Παντελίδου για την εικονογράφηση. Το βιβλίο θα διατεθεί σε Δημοτικά Σχολεία και Δημόσιες Βιβλιοθήκες με στόχο την ανάδειξη του αγώνα και τη συμβολή της Χαλκιδικής στην επιτυχή έκβαση της Επανάστασης του 1821" ανέφερε η κ. Ζαφειρούλα Μυλωνά.

Η συγγραφέας

Η Ζαφειρούλα Μυλωνά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Α.Π.Θ., του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ., του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης "Δημ. Γληνός" Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος, με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων. Εργάστηκε ως δασκάλα σε σχολεία της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως διευθύντρια στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε. - Α.Π.Θ. και ως προϊσταμένη σε Γραφεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Από το 2007 ήταν Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη και σήμερα είναι Προϊσταμένη Α/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής.
Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Διευθυντής και αποτελεσματική σχολική μονάδα", εκδ. Κυριακίδη, Θεσσαλονίκη 2005, "Η νεράιδα των λουλουδιών και το δράκος", Εκδόσεις Φυλάτος, Χαλκιδική, 2015.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα