Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Επιστρέφει το Parthenώn Film Festival

Επιστρέφουν κάθε χρόνο στο χωριό τους, «κερνώντας»  επισκέπτες και ντόπιους, κινηματογραφικές προβολές, ποπ- κορν και μπύρες! Μία πενταμελής παρέα από τον Μαρμαρά Χαλκιδικής διοργανώνει κάθε χρόνο ένα τριήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 και πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στον τόπο των γονιών τους, τον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, που βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από τον Μαρμαρά, στη Σιθωνία.



«Ως δώρο στη γενέθλια γη διοργανώνουμε και φέτος -μετά το περσινό “ διάλειμμα” λόγω του κορονοϊού- το  6o Parthenώn Film Festival/Σινεμά στο χωριό, από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου. Φέτος, βέβαια, το Φεστιβάλ αλλάζει χώρο λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας και αντί της πλατείας του Παρθενώνα, θα φιλοξενηθεί στο Ανοιχτό Θέατρο του Δημοτικού Σχολείου Νέου Μαρμαρά», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Άγγελος Μαλλίνης. Μαζί με τους παιδικούς του φίλους, Φώτη και Χρήστο Πολίτη, Στράτο Αλεξόπουλο και Μάγδα Βλάχου, οραματίστηκαν και υλοποίησαν ένα φεστιβάλ αλλά και εκδηλώσεις μέσα στον χειμώνα, για να προσφέρουν με τον δικό τους τρόπο, στον αγαπημένο τους τόπο.
«Ζούμε πλέον σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά μας κινητοποιεί η αγάπη μας για το σινεμά και τον τόπο όπου, μάλιστα, λειτουργούσαν επί χρόνια (στον Μαρμαρά), δύο θερινοί κινηματογράφοι με τον τελευταίο να κλείνει πριν από 12 χρόνια», λέει ο 37χρονος Αγγελος Καλλίνης, ο οποίος εργάζεται ως διευθυντής πωλήσεων σε μεγάλη εταιρεία.

Η είσοδος στις προβολές του 6ου Parthenώn Film Festival/ Σινεμά στο χωριό είναι δωρεάν και θα πραγματοποιείται μόνο με ατομική πρόσκληση, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν μετά την αποστολή email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ήδη πάντως, οι προσκλήσεις για την Παρασκευή και το Σάββατο έχουν εξαντληθεί καθώς λόγω των μέτρων, διατίθενται μόνο 150 για κάθε προβολή.

«Η φετινή διοργάνωση αποτελεί στην ουσία «γέφυρα» για το πριν και το μετά κορονοϊού, αφού το φεστιβάλ έχει ήδη μεγάλη δυναμική από ανθρώπους αλλά και εταιρείες που το στηρίζουν και θα επιστρέψει δυναμικότερα τα επόμενα χρόνια», τονίζει ο κ. Μαλλίνης. Μάλιστα, το προσεχές τριήμερο, πριν από κάθε προβολή, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει την ταινία με ποπ-κορν και μπύρα που θα διατίθενται δωρεάν.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τη χορηγία των Ζαγόρι Φυσικό Μεταλλικό Νερό, FIX Hellas & Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Το 6o Parthenώn Film Festival ανοίγει την αυλαία του στις 9/7 με τις «Διακοπές στη Ρώμη» του Γουίλιαμ Γουάιλερ, το Σάββατο 10 Ιουλίου, θα προβληθεί το μικρού μήκους φιλμ «The Forest» του Γιάννη Ακριβόπουλου και θα ακολουθήσει το «Volver» (Γύρνα Πίσω) του Πέδρο Αλμοδόβαρ.


Το Φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή 11 Ιουλίου με το βραβευμένο με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, δεύτερο φιλμ της Σοφίας Κόπολα, «Lost in Translation» (Χαμένοι στη Μετάφραση).


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα