Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Αγιασμός στο παρεκκλήσι του Πύργου της Ουρανούπολης μετά από 97 χρόνια!

Μια ιστορική στιγμή γεμάτη συγκίνηση έζησαν όσοι παραβρέθηκαν την Τρίτη στην Πύργο της Ουρανούπολης.

Μετά από 97 χρόνια τελέστηκε ξανά αγιασμός στο παρεκκλήσιο του Πύργου της Ουρανούπολης που είναι αφιερωμένο στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του μνημείου και τελευταία φορά λειτουργήθηκαν εκεί οι πρόσφυγες που έφτασαν από την Μικρά Ασία και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του τότε Προσφορίου.

Το 1924 ακούστηκε για τελευταία φορά σε αυτή την ιερή αετοφωλιά ο λόγος του Ευαγγελίου και η παρουσία μας εκεί σήμανε και την έναρξη της φετινής λειτουργίας του.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος "με αυτή τη συμβολική κίνηση που οργανώσαμε μαζί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους και τον εξαίρετο προϊστάμενο της  Γεώργιο Σκιαδαρέση αλλά και τον Μητροπολίτη Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητο επιδιώκουμε να τιμήσουμε την προσφυγική ιστορία της περιοχής, την αγιορείτικη κληρονομιά και το βυζαντινό μεγαλείο που προσδίδουν στην αυλή του αγιώνυμου όρους τα τιμαλφή του παρελθόντος μας ,όπως είναι ο Πύργος Ουρανούπολης".


Το σπουδαίο αυτό μνημείο είναι ανοικτό και περιμένει τους επισκέπτες, όπως περιμένει και τις τελικές βελτιώσεις του για να αποτελέσει την τέλεια αφορμή για επίσκεψη στην περιοχή.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα