Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Στο Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού «Ιουστινιανός» στα Ν. Φλογητά ο Μ. Καρράς

Το Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού «Ιουστινιανός» (Μετόχι) στα Ν. Φλογητά επισκέφθηκε μαζί με συνεργάτες του ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μ. Καρράς, προκειμένου να ενημερωθεί  από τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, αρχαιολόγο, Γιώργο Σκιαδαρέση και τους συνεργάτες του,  για τα όσα σχεδιάζουν ή προετοιμάζουν,  καθώς και να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας τόσο για την αξιοποίηση του συγκριμένου χώρου, όσο και άλλων χώρων αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος του Δήμου μας.


Αυτή τη στιγμή ο χώρος δεν είναι επισκέψιμος, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων προς αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο προετοιμάζεται μία σημαντική περιοδική έκθεση με θέμα: "Η Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική", η οποία θα φιλοξενηθεί στο Παλαιό Κτίριο του Μετοχίου.

 

Γι’ αυτήν εργάζονται οι αρχαιολόγοι:  Δρ. Νικόλαος Μερτζιμέκης και Δρ. Αρχοντία Πολυζούδη, η  αρχιτέκτων μηχανικός-αναστηλώτρια Βαλεντίνη Αδάμου, υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους), ως εξωτερικός συνεργάτης, ο κ. Στάθης Μήτσιος, σκηνογράφος- σκηνοθέτης (δείγμα δουλειάς του είχαμε την τύχη να απολαύσουμε το περασμένο καλοκαίρι στον Πύργο της Ν. Φώκαιας), ενώ η γενική επιμέλεια - συντονισμός γίνεται από τον Γιώργο Σκιαδαρέση. Στόχος είναι ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορεί να δεχτεί επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και μαθητές με την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων.


«Είμαι χαρούμενος, που έχει γίνει μια σπουδαία δουλειά κι αν θέλετε και δικαιωμένος για την απόφασή μας, πριν αρκετά χρόνια να δοθεί  ο χώρος στα "κατάλληλα χέρια". Στόχος βέβαια και επιθυμία παραμένει η ολοκλήρωση του έργου, που θα σημάνει και τη λειτουργία του μοναδικού μουσείου βυζαντινού πολιτισμού στον νομό μας. Συζητήσαμε σήμερα εδώ με την επιστημονική ομάδα της εφορείας αρχαιοτήτων και με τους συνεργάτες μου,  τον τρόπο/τρόπους αξιοποίησης και ανάδειξης του χώρου. Η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θεωρώ ότι σύντομα θα προχωρήσουμε από κοινού στη λήψη κάποιων αποφάσεων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα