Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

H Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στηρίζει τον πολιτισμό και την παράδοση

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στο πλαίσιο των πολιτιστικών της δράσεων για το έτος 2020, προχώρησε στην στήριξη της έκδοσης του βιβλίου με τίτλο "Μανιώ η Γαλατσάνα" του Χαλκιδικιώτη εκπαιδευτικού και συγγραφέα Χρήστου Αθ. Φυλαχτού.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος δήλωσε σχετικά: "Κάθε προσπάθεια που προβάλλει και αναδεικνύει την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας πρέπει να στηρίζεται από όλους μας.


Μέσα από το έργο "Μανιώ η Γαλατσάνα" του Χαλκιδικώτη, δασκάλου και συγγραφέα Χρήστου Φυλαχτού, αναφύονται ιστορικά στοιχεία της περιόδου της Τουρκοκρατίας και τοπικά ήθη και έθιμα της Γαλάτιστας που αναβιώνουν έως σήμερα.
Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Φυλαχτό για αυτό το εγχείρημα αλλά και να παρακινήσω και άλλους Χαλκιδικιώτες να ασχοληθούν και να αναζητήσουν κρυμμένες σελίδες της ιστορίας και της παράδοσης του αγαπημένου μας τόπου.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα είναι αρωγός, στο μέτρο του δυνατού, σε κάθε είδους αξιόλογες προσπάθειες".

Το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν σε όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια και τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Νομού μας καθώς επίσης και σε όλα τα δημοτικά ραδιόφωνα της χώρας με ευθύνη του συγγραφέα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα