Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

O "Δον Κιχώτης" μαζί με τον "Ποδηλάτη" επέστρεψαν στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού

Ο «Ποδηλάτης» και o «Δον Κιχώτης», είναι δύο από τα έργα που φιλοτέχνησε ο Γρηγόρης Γαρδικιώτης, ένας νέος καλλιτέχνης από τον Δήμο μας, τα οποία είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά , κοσμούν τον αύλειο χώρο του κτιρίου και έχουν γίνει ατραξιόν του χώρου για τους επισκέπτες. 

 

Ωστόσο τα έργα αυτά έχουν πέσει πολλές φορές «θύματα» βανδαλισμού από αγνώστους-διερχόμενους που θεωρούν διασκέδαση το να βρομίζουν και να προκαλούν φθορές στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου. Τελευταία θύματα τους ήταν ο Δον Κιχώτης με τον Ποδηλάτη, οι οποίοι δέχτηκαν αναιτιολόγητη επίθεση πριν δύο εβδομάδες και μεταφέρθηκαν στο εργαστήρι του δημιουργού τους για επιδιόρθωση. Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό, η βάση των έργων τραβήχτηκε με περίσσια δύναμη με αποτέλεσμα να ξηλωθούν από το έδαφος και οι δύο κατασκευές οι οποίες, σημειωτέον, ήταν στερεωμένες με τσιμέντο. 

Όμως ο Δον Κιχώτης αναβαθμισμένος πλέον, καθώς και ο Ποδηλάτης είναι πάλι εδώ.

Ο Ποδηλάτης για να συνεχίσει να μας «ταξιδεύει», και ο Δον Κιχώτης με επισκευασμένη πλέον την παλιά του πανοπλία, γεμάτος όρεξη και όνειρα είναι έτοιμος να πολεμήσει ξανά ενάντια στους ανεμόμυλους και τους αόρατους εχθρούς του, αλλά και να δώσει τις μάχες του με … τους αληθινούς εχθρούς… αυτούς που δεν σέβονται την προσπάθεια που καταβάλλεται όλα αυτά τα χρόνια για να είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού ένα κτίριο - στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα