Μπορεί φέτος να επισκιάζει τις άγιες μέρες του Πάσχα η καραντίνα, όμως οι Χαλκιδικώτες το γιόρτασαν παραδοσιακά και χωρίς... εκπτώσεις.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας τηρήθηκε απαρέγκλιτα, όμως ευλαβικά τηρήθηκαν και τα έθιμα του Πάσχα με ψησταριές, σούβλες, παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί!
Ορισμένοι γιόρτασαν στα μπαλκόνια αλλά οι περισσότεροι λόγω και του καλού καιρού κατέβηκαν στις αυλές των σπιτιών τους.
Τα κάρβουνα άναψαν από νωρίς, ενώ οι Χαλκιδικιώτισσες έφτιαξαν και φέτος το πατροπαράδοτο πασχαλινό ψήμα με φρέσκα κρεμμυδάκια, άνηθο πολλά μυρωδικά με αρνί ή κατσίκι!
Στη Συκιά οι πέτρινοι φούρνοι ξανάναψαν και τα ταψιά με το κρέας καλοψήθηκαν στα ξύλα. Πολλές οικογένειες στη Συκιά που είναι παραδοσιακά κτηνοτρόφοι ξέρουν μυστικά για να γίνει το κρέας ...λουκούμι!
Ακόμα κι ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝ.ΑΛ. Απόστολος Πάνας μπήκε σήμερα στην κουζίνα και επιμελήθηκε το πασχαλινό γεύμα της οικογένειας!