Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Έρχεται ο Άγιος Μάμας, η μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη στη Β. Ελλάδα

Το ενδιαφέρον των κατοίκων και επισκεπτών της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται να κερδίσει και φέτος η μεγάλη, πασίγνωστη εμποροπανήγυρη του Αγίου Μαμαντος.

 

Ο Δήμος και ο ΕΠΟΚΑΜ προχώρησαν στις απαραίτητες προετοιμασίες κι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξει για το κοινό η Εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος στις 29 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι 4 Σεπτεμβρίου 2019. Ο ΕΠΟΚΑΜ και ο δήμος Ν.Πρποντίδας έχουν δεχτεί και φέτος πάνω από 500 αιτήσεις εκθετών που θέλησαν να συμμετέχουν. 

 

Το μεγαλύτερο πανηγύρι της Βόρειας Ελλάδας και το δεύτερο σε μέγεθος και ισχύ πανελλαδικά μετά από το Πανηγύρι των Φαρσάλων αναμένεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες, που κάθε χρόνο, πιστοί στο θεσμό, δεν παραλείπουν να δώσουν το δυναμικό τους παρόν.

"Η συνεχόμενη κάθε χρονιά αύξηση του αριθμού των επισκεπτών αποδεικνύει περίτρανα τη δυναμική πορεία που καταγράφει η διοργάνωση χάρη στις επισταμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και του ΕΠΟΚΑΜ. Η Εμποροπανήγυρη Αγίου Μάμαντος, ένας θεσμός με κοινωνικοπολιτικά χαρακτηριστικά και θρησκευτικό χαρακτήρα, παραμένει η αυθεντική μορφή του λαϊκού μας πολιοτισμού και σε αρμονική συνέχεια του παρελθόντος περνά από γενιά σε γενιά συμβάλλοντας στη διατήρηση των παραδοσιακών αξιών" σχολίασε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς.

 

"Δίνοντας έμφαση στην παράδοση και στις θρησκευτικές αξίες του ΔΣ του ΕΠΟΚΑΜ σε συνεργασία με το Δ¨ημο διοργανώνει το μεγαλύτερο εμπορικό και θρησκευτικό γεγονός του τόμου μας, συνδυάζοντας τη μοναδική εμπειρία των αγορών με την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση διατηρώντας τη θρησκευτική παράδοση και τιμώντας τον θαυματουργό Άγιο Μάμα" ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΠΟΚΑΜ, Χρήστος Γκούτζιος. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα