Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ

Από τη Λαρίγκοβα στο Χάιντ Παρκ. Η Αρναία Χαλκιδικής μετά την επανάσταση σε λησμονημένο σήμερα λογοτεχνικό κείμενο του 19ου αι.

 

 Μια λογοτεχνική ιστορία μυστηρίου στο Λονδίνο του 19ου αι. σε διοργάνωση του Συλλόγου Αποφοίτων του Α.Π.Θ., την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, στις 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Μητροπολίτη Σωκράτη στο Δημαρχείο Αρναίας.

 

΄Ενα διήγημα που δημοσιεύτηκε σε έγκριτο βρετανικό λογοτεχνικό περιοδικό στα μέσα του 19ου αι., αναφέρεται σ’ έναν επιτυχημένο Αρναιώτη έμπορο στο Λονδίνο της βικτωριανής εποχής. Το κείμενο έχει αρκετές ομοιότητες με το «Λουκή Λάρα», μόνο που προηγείται χρονολογικά του ιστορικού αφηγήματος του Δημητρίου Βικέλα. Η εργασία εξετάζει την ακρίβεια των περιγραφών της Αρναίας και της Χαλκιδικής συγκρίνοντάς τες με όσα γνωρίζουμε από τους ξένους ταξιδιώτες του 19ου αι. και επιχειρεί να ταυτίσει τον άγνωστο συγγραφέα. Εισήγηση: Eλένη Στούμπου-Κατσαμούρη, αρχαιολόγος, υπεύθυνη αρχαιολογικών χώρων Αρναίας. Προλογίζει ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Α.Π.Θ., Παντελής Σαββίδης.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα