Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Νικήτη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας 'Αποσπάσματα"

Τα εγκαίνια της έκθεσης αρχαιολογικής φωτογραφίας του  Σωκράτη Μαυρομμάτη «ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ» πραγματοποιήθηκαν στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Σιθωνίας με κορυφαίους εκπροσώπους του πνευματικού και καλλιτεχνικού γίγνεσθαι και σηματοδοτεί τη σταθερή θέληση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, Ιωάννη Τζίτζιου, να παρουσιάσουν σε και επισκέπτες εκδηλώσεις υψηλής πνευματικής και καλλιτεχνικής στάθμης.

 

Ο Δήμος Σιθωνίας και το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή παρουσιάζουν την έκθεση στη Νικήτη μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για εκπαιδευτικούς λόγους, ώστε  να έχουν την  ευκαιρία να την επισκεφθούν και σχολεία της περιοχής.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε στην έκθεση η υπεύθυνη δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, Μαρίνα Τσούλου, ενώ ο προϊστάμενος του Τμήματος Φωτογραφίας του υπουργείου Πολιτισμού, Σωκράτης Μαυρομάτης έκανε μια λεπτομερή ξενάγηση στους παρευρισκόμενους. 

 

Στην έκθεση παρουσιάζεται ένα μικρό μέρος από το έργο του διεθνούς φήμης φωτογράφου Σωκράτη Μαυρομμάτη, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην «εφαρμοσμένη» αρχαιολογική φωτογραφία, αναπτύσσοντας ένα διάλογο μεταξύ Φωτογραφίας, Αρχαιολογίας, Τέχνης και Αισθητικής.

 

INFO:

Διάρκεια: έως 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ωράριο: Καθημερινά 11.00-13.00,  19.00-22.00

Είσοδος Ελεύθερη

www.mouseionikitis.gr

FB: Museum of Nikiti 

www.michelisfoundation.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα