Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρας έκοψε την πίτα του - "Μετά τα Φώτα με την γιαγιά"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρας έκοψε την πίτα του στα γραφεία του Συλλόγου που στεγάζεται στο  παραδοσιακό αρχοντικό της Κασσανδρείας, παρουσία του ΔΣ και μελών.

 

Την βασιλόπιτα έκοψε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Στυλλόγου, Νίκος Μπαρής, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά στα μέλη και εξήρε το πολυσήμαντο έργο του συλλόγου. 

 

"Μετά τα Φώτα με την γιαγιά"

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωσή του "Μετά τα Φώτα με την γιαγιά" για τις κυρίες της τρίτης ηλικίας!

Οι κυρίες που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού σχολείου Κασσανδρείας πέρασαν ένα όμορφο απόγευμα με μουσική και θέατρο, ενώ έκοψαν και την πίτα τους για το καλό του χρόνου! 

Λίγα λόγια για το Σύλλογο

Ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Κασσάνδρειας «Η Κασσάνδρα» με έδρα την Κασσάνδρεια ιδρύθηκε το 1982 και μετά από ένα μεγάλο διάστημα μη λειτουργίας δραστηριοποιήθηκε εκ νέου το καλοκαίρι του 2001. Σήμερα αριθμεί περί τα 350 μέλη. Σκοπός του είναι να συνεισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο στην πολιτιστική και πνευματική αναβάθμιση του τόπου, αλλά και στην διάσωση και διάδοση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Από τις αρχές του 2006 στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό της Κασσανρείας, το οποίο χτίστηκε το 1905. Στο χώρο αυτό στεγάζονται τα γραφεία του Συλλόγου, εδώ γίνονται τα μαθήματα και οι πρόβες των τμημάτων. Επίσης πραγματοποιούνται πολλές από τις εκδηλώσεις του και εδώ στεγάζεται και το Λαογραφικό Μουσείο και υπάρχει δανειστική βιβλιοθήκη με πάνω απο 2500 τίτλους βιβλίων.

 

halkidikinews.gr
Φωτογραφίες της Μαρίας Παπαδοπούλου


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα