Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Δράσεις στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ΠΕΧ - Δήμου Λαβάλ Γαλλίας

Δύο ενδιαφέρουσες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο με  την υποστήριξη του Μορφωτικού Πολιτιστικού και Αθλητικού Νομικού Προσώπου «Αριστοτέλης» στις 8 και 9 Απριλίου 2019 στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Λαβάλ της Γαλλίας.

 

Την Δευτέρα 8 Απριλίου στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου ομάδας Γάλλων μαθητών με παιδιά του δημοτικού, που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα. Κατά τη διάρκειά της θα γίνει ανάγνωση παραμυθιών και τα παιδιά θα παίξουν ομαδικά παιγνίδια στα γαλλικά.

 

Την Τρίτη 9 Απριλίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Πολυγύρου συναυλία της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Πολυγύρου υπό τη Διεύθυνση της κ. Κωνσταντίνας Σπυροπούλου παρουσία του Δημάρχου και εκπροσώπων του Δήμου. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος, θα απονείμει τιμητική  πλακέτα στην παιδική χορωδία για το 1ο βραβείο που απέσπασαν στον 1ο Πανελλήνιο διαγωνισμό για παιδικές και νεανικές χορωδίες προς τιμή Τάσου Παππά που έγινε στις 3-3-2019 στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

 

Σημειώνεται ότι το διάστημα 4 - 11 Απριλίου 2019 πραγματοποιείται επίσκεψη ομάδας 27 μαθητών από το Λύκειο Ambroise Paré της πόλης Λαβάλ στον Πολύγυρο. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε πρόγραμμα ανταλλαγής με το Γενικό Λύκειο Πολυγύρου, που υλοποιείται στο  πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Λαβάλ.

 

Σκοπός του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ των πολιτών της Χαλκιδικής και των πολιτών του Λαβάλ μέσα από ένα καλά δομημένο δίκτυο συνεργασιών  και ανταλλαγών σε όλα τα επίπεδα κοινού ενδιαφέροντος. Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας αφορά τους τομείς  του τουρισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος, την παιδεία και  την προώθηση τοπικών προϊόντων. Κατά τη διαμονή τους, οι γάλλοι μαθητές, οι συνοδοί καθηγητές και οι εκπρόσωποι του Δήμου Λαβάλ που συμμετέχουν στην αποστολή, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή μας. Το πρόγραμμα που ακολουθούν έχει προβλεφθεί έχει σκοπό να αναδείξει τις ιδιαίτερες ομορφιές του τόπου μας, την μακραίωνη ιστορία μας καθώς και τις δράσεις που αναπτύσσονται και αφορούν τη νεολαία.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα