Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Νέες προθήκες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου για τη συλλογή Λαμπρόπουλου

Παραλήφθηκαν σήμερα οι πρώτες προθήκες που θα φιλοξενήσουν τα αντικείμενα της συλλογής Λαμπρόπουλου, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου.

Η κατασκευή και τοποθέτηση των μουσειακών προθηκών που θα εκτεθεί μεγάλο μέρος της αρχαιολογικής συλλογής του αείμνηστου Λαμπροπουλου, είναι μια πρωτοβουλία της Εταιρείας φίλων αρχαιολογικού μουσείου Πολυγύρου.

Η Εταιρεία κατόρθωσε να συγκεντρώσει από δωρεές και χορηγίες το απαραίτητο χρηματικό ποσό και σε συνεννόηση και συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής φιλοδοξεί να ετοιμάσει την αίθουσα και να ανοίξει στο κοινό στις αρχές του 2019.   

Όπως έχουν επισημάνει πολλές φορές τα μέλη της Εταιρείας, είναι σημαντικό το μοναδικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκιδικής να ανοίξει και να λειτουργεί, έστω και σταδιακά, τουλάχιστον την καλοκαιρινή περίοδο, με εκθέματα που θα δικαιολογούν τόσο τον τίτλο του, όσο και τις δαπάνες που έχουν γίνει για την κατασκευή του. 

Γρ.Αντωνιάδης
halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα