Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2026

Π Πολιτισμός

Η Γιορτή του Τραχανά στο Κασσανδρινό -ΦΩΤΟ-

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή του Τραχανά στο Κασσανδρινό, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσανδρινού στο Σάββατο.

 

Στον προαύλιο χώρο του παλιού σχολείου Κασσανδρινού είχαν στηθεί από νωρίς καζάνια και φωτιές για το μαγείρεμα του τραχανά.

Συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλάνδρας, ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Νικολάου και ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Φώκαιας. 

 

Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορευτικά του Συλλόγου, ενώ ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης  που βρέθηκε στην εκδήλωση συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην Γιορτή του Τραχανά. 

📖 Την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ν. Καρεμφύλλη «Ιστορίες στο τέλος του χρόνου» διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις Kbooks την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Ν. Μουδανιών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας – ποιητής Ιωάννης Βογιατζής, η φιλόλογος Βασιλεία Ζωγραφάκη και η εικαστικός Μαρία Τσιτσάνη.

🎭 Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου "Δυόμισι φόνοι και ένα bulldog", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ανεβαζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΠΑΜΕΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 21.00 και οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 9, 11, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα