Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Πολύγυρος: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις «Γεύση Παράδοση Πολιτισμός»

Ξεκίνησε στον Πολύγυρο η 4η Γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών εκδηλώσεων «Γεύση Παράδοση Πολιτισμός», χθες το βράδυ , στο προαύλιο του Δημαρχείου, που γέμισε ασφυκτικά από το κοινό, που παρακολούθησε τη μουσική και τα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ από το Eclipses Group Theater.


Οι θεατές γύρισαν πίσω στο χρόνο, συγκινήθηκαν, διασκέδασαν και τραγούδησαν μαζί με τους ηθοποιούς μεγάλες επιτυχίες του κορυφαίου δημιουργού, που παραμένουν αξέχαστες, όπως το «Άστα τα μαλλάκια σου», «Το τραμ το τελευταίο», «Ας ερχόσουν για λίγο» και πολλά ακόμη.


Στο καλωσόρισμά της η πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης», Ιφιγένεια Κυριάκου, μίλησε για  μια γιορτή με πολιτιστικό αποτύπωμα και ψυχαγωγικές εκφάνσεις, η οποία αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα ανθρώπων και προϊόντων. Αναφέρθηκε ακόμα στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων που κάθε χρόνο αναβαθμίζονται και εμπλουτίζονται με νέα στοιχεία και ευχαρίστησε τόσο τους συλλόγους και τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν όσο και τον κόσμο που δίνει το παρόν σε αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του Δήμου Πολυγύρου.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας , κ. Στέλιος Βαλιάνος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, κ. Μαρία Σαράντη, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πολυγύρου, κ. Νικήτας Κατσακιώρης και ο Διευθυντής των μεταλλείων «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΥΝΘΟΙ Α.Ε», κ. Δημήτριος Τσακωνίτης.


Σήμερα το βράδυ οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου με την παράσταση Μήδεια – Lust από το Διεθνές Εργαστήριο Έρευνας Παραστατικών Τεχνών AlmaKalma. Πρόκειται για μια ριζοσπαστική performance βασισμένη στο έργο του Heiner Muller Μήδειας, υλικό σε συμπλοκή με το ποίημα Cascando του Samuel Beckett.


Προσεγγίζοντας το έργο με εργαλεία τη Βιο - δυναμική και τον Παριστάμενο Ποιητικό Λόγο, τις μεθόδους του Εργαστηρίου για το σώμα και τον λόγο, η Μήδεια αποκτά μορφή μέσα από τις σωματικές δράσεις που αποτυπώνουν τα βιώματα του performer, όπως αυτά προκύπτουν με αφορμή λέξεις του κειμένου, λέξεις που παύουν να είναι φορείς νοημάτων, εντοπίζονται ως σημαίνοντα και επανανοηματοδοντούνται σε παρόντα χρόνο στη διάρκεια της ερμηνείας.


Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος ελεύθερη


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα