Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Αγιασμός στην Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Αρναία -ΦΩΤΟ-

Αγιασμός εψάλη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητο και τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μαϊδώνη,  ενόψει της έναρξης των εργασιών ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Αρναίας.

 

Την θεμελίωση του Ναού είχε πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος την 5η Σεπτεμβρίου 2010 μαζί με τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Νικόδημο, την ημέρα των εγκαινίων του αποκαταστημένου Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Στεφάνου, που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά ένα χρόνο πριν.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, η Περιφερειακή Σύμβουλος Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, ο τέως Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτρης Αλεξανδρής, Ιερείς της Μητροπόλεως, Μηχανικοί και Εργολήπτες υπεύθυνοι του έργου κατασκευής και αρκετοί ευσεβείς Χριστιανοί. Μετά τον Αγιασμό οι Μοναχές της Ιεράς Μονής πρόσφεραν κέρασμα στους παρευρισκομένους.

του Στ.Ρήγα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα