Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Πανήγυρη του Αγίου Μοδέστου στην Αρναία -ΦΩΤΟ-

Μετά από αρκετά χρόνια αναβίωσε ξανά το πανηγύρι του Αγίου Μόδεστου, στο ομώνυμο εξωκλήσι της Αρναίας, έναν τόπο όμορφο και αγαπημένο, προς τιμή του Αγίου προστάτη των κτηνοτρόφων.

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου, εψάλη ο Εσπερινός και αργά το βράδυ μοιράστηκε ζεστή κρεατόσουπα που συνοδεύτηκε από δροσερά ποτά.

Ανήμερα το Σάββατο τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια αφού ευλογήθηκε το κουρμπάνι που ετοίμασαν με μεράκι οι διοργανωτές, μοιράστηκε στους παρευρισκομένους.

 

Τις παρέες του πανηγυριού διασκέδασαν ο δεξιοτέχνης του βιολιού Γιώργος Κασαμπαλής από τον Στανό που τον συνόδευαν μέλη του συνδέσμου Ιεροψαλτών ¨Ρωμανός ο Βατοπαιδινός¨, της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, με παραδοσιακά τοπικά τραγούδια.

Όλοι στο τέλος, αφού ευχαρίστησαν τα παιδιά που ενδιαφέρθηκαν για την αναβίωση του πανηγυριού, έδωσαν ραντεβού για του χρόνου στον ίδιο τόπο.

του Στ.Ρήγα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα