Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Η μεγάλη μάχη της Νικήτης - Παρουσίαση βιβλίου

"Η μεγάλη Μάχη" είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Άγγελου Φ. Μάντσιου, στο οποίο καταγράφει και παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της μάχης της Νικήτης στις 21-22 Οκτωβρίου του 1948, κατά την σκοτεινή περίοδο του Εμφυλίου. 

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον φιλόλογο, συγγραφέα, Δημήτριο Κοσμά και πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο του ΕΠΑΛ Νικήτης, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι της Νικήτης. 

Ο συγγραφέας, με γλαφυρές περιγραφές και αμεσότητα στη γραφή, πετυχαίνει  να μεταφέρει τον αναγνώστη σε αυτή την ταραχώδη στιγμή της Ιστορίας και σε μια αιματηρή μάχη με εκατέρωθεν θύματα.
Με απλό και ανεπιτήδευτο τρόπο γραφής, μέσα από μαρτυρίες, έγγραφα και πηγές καταφέρνει να μετατρέψει τον αναγνώστη σε αυτόπτη μάρτυρα των γεγονότων.

Για το βιβλίο μίλησε ο ομ. καθηγητής Παιδιατρικής ΑΠΘ, Ιωάννης Τσίκουλας, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ο Νικητιανός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Κοσμάς Φουντούκης.

 halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα