Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Προβολή και παρουσίαση αρχαιολογικών και ιστορικών ντοκυκαντέρ της Ελ. Στούμπου - Κατσαμούρη

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθιερώνει μια νέα δραστηριότητα ανά μήνα. Την προβολή και παρουσίαση αρχαιολογικών και ιστορικών ντοκυκαντέρ.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον “Αλέξανδρο” (Εθνικής Αμύνης 1, κάτω από τη Στρατιωτική Λέσχη) την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και θα αρχίσει στις 6μμ.

Θα παρουσιαστούν ντοκυμαντέρ που ετοίμασε η αρχαιολόγος και σκηνοθέτης Ελένη Στούμπου- Κατσαμούρη, η οποία εργάζεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Η κ. Στούμπου - Κατσαμούρη έχει φτιάξει τις αρχαιολογικές ταινίες για τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα, ως μια διαφορετική προσέγγιση της αρχαιολογικής πληροφορίας. Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αποφοίτων του Α.Π.Θ.

Στο τέλος θα ακολουθήσει  ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΕΚΠΛΗΞΗ από την ανασκαφή του Αγίου Στεφάνου Αρναίας, που ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τους Χαλκιδικιώτες!

 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομη εισήγηση και προβολή των ταινιών:

 

1.-Ο ΑΜΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (Βραβείο μικρού μήκους Φεστιβάλ Αρχαιολογικών Ταινιών Μπεζανσόν,  Γαλλία, 2007, Εύφημη μνεία Φεστιβάλ FICAB, Ισπανία, 2007)

2.-ΣΩΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ

3.-ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΕΙΣΑΣ ΚΟΡΗΣ (Βραβείο μικρού μήκους Φεστιβάλ Αρχαιολογικών Ταινιών Αμιένης, Γαλλία, 2010)

4.-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ ΚΩΔΙΚΑ ΑΡ. 1 ΜΟΝΗΣ ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑΣ (Βραβείο SILIVIO ANDREIS, Rassegna del Cinema Archeologico, Iταλία, 2006)

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα