Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Στην Έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Χαλκιδικής ο δήμαρχος Πολυγύρου

Την Ομαδική Έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Χαλκιδικής, με τον τίτλο «Πρόσωπα» επισκέφθηκε ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.

Η έκθεση αποτελείται από έργα ζωγραφικής, πηλογλυπτικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας που απεικονίζουν γνωστά ή άγνωστα πρόσωπα, σε διάφορες... εκφάνσεις συναισθήματος και διαφορετικές στάσεις. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη ως ένδειξη σεβασμού στα πρόσωπα που έρχονται στη συλλογική μας θλίψη.

Ο δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος σχολίασε: "Μπαίνοντας στο χώρο τους ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση, διότι οι νομικές και αυτοδιοικητικές μάχες, που δώσαμε για να περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Πολυγύρου το κτίριο που τους στεγάζει, έπιασαν τόπο και το κτίριο πλέον μας ανήκει.
Εντυπωσιάστηκα πραγματικά, τόσο από τα έργα των καλλιτεχνών, τα οποία αποτύπωναν εξαίσια την ψυχική κατάσταση των εικονιζόμενων προσώπων, όσο και από τη ζεστή φιλοξενία όλων των μελών του συλλόγου. Η επίσκεψη ξέφυγε από τα τυπικά και ένιωσα πραγματικά ότι βρίσκομαι μεταξύ φίλων. Χαίρομαι ιδιαίτερα που κάποια απ’ αυτά τα έργα θα κοσμούν πλέον το χώρο μου.
Εξάλλου, "η επιστήμη και η Τέχνη ανήκουν σε όλο τον κόσμο και μπροστά τους εξαφανίζονται όλα τα σύνορα".
Σας ευχαριστώ από καρδιάς!".

Διάρκεια έκθεσης: 1-9 Απριλίου
Ώρες λειτουργίας: 19:00 - 22:00

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Αναστασιάδης Γιώργος, Αποστολίδου Δέσποινα, Βλάχος Δημήτρης, Βούρδα Μάγδα, Ζαγορίτη Ευμορφία, Ιωάννου Μάγδα, Καραφουλίδου Άννα, Κόκκαλης Νίκος, Κουκαλιώτης Ιωακειμ, Κουτσός Γιάννης, Κυπαρίσσης Θανάσης, Λυρτζή Άννα, Μάγειρας Παρασκευάς, Μακρή Κωνσταντία, Μιχαλούδα Μαρία, Μουλαγιαννιού Γεωργία, Μπανάβα Μαρία, Μπιτσιός Αθανάσιος, Μπογδάνου Αγγελική, Μπόλματη Αναστασία, Νικολάου Κατερίνα, Παπαχρήστου Χρήστος, Πειραλής Χρήστος, Σβίτης Γιώργος, Σταύρου Στέλιος, Τσιτσάνη Μαρία, Φύκαρη Ευριδίκη, Χατζηευστρατίου Βαρβάρα, Χουλιαροπούλου Δέσποινα, Ψαθά Φωτεινή

Ειδική συμμετοχή: Γαβρίλη Άννα, Δημούδη Δέσποινα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα