Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Το πρόγραμμα του 30ου Φεστιβάλ Κασσάνδρας 2022

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας ανοίγει τις πύλες του για 30η συνεχή χρονιά, γιορτάζοντας την επέτειο του στο πέρασμα τριών δεκαετιών, χαρίζοντάς ένα ακόμη καλοκαίρι με τέχνη, ψυχαγωγία και πολιτισμό. Το ανοιχτό Αμφιθέτρο της Σίβηρης θα φιλοξενήσει γνωστούς δημιουργούς και καλλιτέχνες, οι οποίοι δίνουν το παρόν στην καθιερωμένη γιορτή πολιτισμού του Δήμου Κασσάνδρας.

Το Φεστιβάλ Κασσάνδρας υπόσχεται μια σειρά από θαυμάσιες εκδηλώσεις από την Παρασκευή 15 Ιουλίου έως την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 με πλήθος συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων για μικρούς και μεγάλους.

Οι ζεστές νύχτες του καλοκαιριού θα γίνουν πιο λαμπερές χάρη στις θεατρικές παραστάσεις και τις συναυλίες που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας, στο ανοιχτό Αμφιθέατρο της Σίβηρης σε ένα πευκόφυτο μαγευτικό περιβάλλον.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• 15/07/2022 θεατρική Παράσταση «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη
Γιάννης Μπέζος- Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Πρωτότυπη μουσική- σύνθεση: Φοίβος Δεληβοριάς Μετάφραση Κ.Χ. Μύρης (Κ. Γεωργουσόπουλος)

• 22/07/2022 θεατρική Παράσταση «ΗΛΕΚΤΡΑ» του Ευριπίδη
Μαρία Κίτσου – Δημήτρη Γκοτσόπουλο στους ρόλους της Ηλέκτρας και του Ορέστη αντίστοιχα
Στο ρόλο του παιδαγωγού ο Γιώργος Κωνσταντίνου Μετάφραση Στρατή Πασχάλη
Σκηνοθεσία: Γιώργου Λύρα

• 26/07/2022 παιδική θεατρική παράσταση -μιούζικαλ «ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ»
Κείμενο: Kevin Del Aguila, Πρωτότυπη μουσική και στίχοι: George Noriega & Joel Someillan. Σκηνοθεσία – Απόδοση Κειμένου: Θέμις Μαρσέλλου
Σκηνογραφία: Αριστοτέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου Ενδυματολογία: Παναγιώτα Κοκκορού
Χορογραφίες: Μιχάλης Ποργιάζης Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική Διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Βασιλάτου

• 29/07/2022 θεατρική Παράσταση «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» του Αισχύλου
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης, τον ρόλο του Προμηθέα ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου, τον ρόλο του Ερμή ο Ιωάννης Παπαζήσης, τον ρόλο του Ωκεανού ο Αλέκος Συσσοβίτης, τον ρόλο της Ιούς η Νάνσυ Μπούκλη, τον ρόλο του Ηφαίστου ο Δαυίδ Μαλτέζε, τον ρόλο του Κράτους ο Άρης Μπινιάρης και τον ρόλο της Βίας ο Κωνσταντίνος Γεωργαλής.

• 30/07/2022 μουσική Συναυλία με τον Γιάννη Πάριο,
«Ο τροβαδούρος του ΈΡΩΤΑ» και συνθέτης της γενιάς του με τραγούδια αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα που έχουν μείνει στην ιστορία και αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον της μουσικής παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας τις καλύτερες στιγμές από την πλούσια δισκογραφική πορεία. Τραγουδούν : Κωνσταντίνος Αναγνώστου, Ελένη- στυλιανή Αλεξανδρή
Μαέστρος Ντίνος Γεωργουτσος Τον συνοδεύει 10μελής ορχήστρα

• 31/07/2022 θεατρική παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς
Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας
Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη Κοστούμια: Deux Hommes
Πρωταγωνιστούν:
Κάτια Δανδουλάκη: η μητέρα Αμάντα Ουίνγκφιλντ Γιάννης Κουκουράκης: ο επισκέπτης, Τζιμ Οκόνορ Κωνσταντίνος Μπιμπής: ο γιος Τομ Ουίνγκφιλντ Λένα Παπαληγούρα: η κόρη, Λώρα Ουίνγκφιλν

• 04/08/2022 μουσική Συναυλία με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Θεοφάνους
Ο σπουδαίος συνθέτης και δημιουργός που έχει γράψει αμέτρητα διαχρονικά τραγούδια και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες, δίνει το μοναδικό μουσικό του σύνθημα για μια συναυλία γεμάτη συναρπαστικές περιπέτειες. ( Θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης)

• 07/08/2022 θεατρική Παράσταση «Φιλοκτήτης του Σοφοκλή»
Ο Τάσο Νούσιας κρατά το ρόλο του Φιλοκτήτη στην παράσταση που σκηνοθετεί η Μαρλέν Καμίνσκυ, η Μαρία Πρωτόπαππα αναμετριέται με έναν ανδρικό ρόλο, εκείνον του πολυμήχανου Οδυσσέα και ο Γιώργος Αμούτζας είναι ο Νεοπτόλεμος. Μαζί τους ένας 6μελής χορός ταλαντούχων ηθοποιών (Βαγγέλης Κρανιώτης, Βαγγέλης Μάγειρος, Τάσος Θεοφιλάτος, Παντελής Αρουσαλίδης, Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, Μάρκος Γέττος), υπό τη μουσική διεύθυνση της Βαγγελιώς Βελλή-Κοσμά.

• 08/08/2022 μουσικό υπερθέαμα με τον Τάκη Ζαχαράτο
Σατιρίζει, χορεύει, τραγουδά, ενθουσιάζει με την σκηνική του παρουσία!! Χαρισματικός καλλιτέχνης, πηγαίος, ο Showman με τα χίλια πρόσωπα και την ερμηνευτική του άνεση, που περνάει με ευκολία από τις μιμήσεις στο μιούζικαλ, και από τις κινηματογραφικές επιτυχίες στα λαϊκά !

• 11/08/2022 θεατρική παράσταση «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ»
των Ρέππα-Παπαθανασίου
Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Πρωταγωνιστούν: Αλέκος Σακελλάριος – Χρήστος Γιαννακόπουλος, Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιο Βασιλειάδη, και Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά

• 14/08/2022 μουσική Συναυλία με τους Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία, Πίτσα Παπαδοπούλου και Χρήστο Νικολόπουλο με τίτλο «Οι τρεις κυρίες τραγουδούν το μεγαλύτερο Έλληνα συνθέτη»

• 17/08/2022 μουσική συναυλία με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου

• 20/08/2022 θεατρική παράσταση «Ο ΚΟΥΡΕΑΣ της ΣΕΒΙΛΛΗΣ»
σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, θα ερμηνεύσει και την περίφημη άρια του Ροσίνι ελαφριά πειραγμένη. Στο ρόλο του Ντοτόρε Μπαρτόλο ο Φάνης Μουρατίδης.
Πρωταγωνιστούν:
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος Φάνης Μουρατίδης
Γιώργος Συμεωνίδης, Ρένος Ρώτας, Νίκη Βακάλη, Μάριος Πετκίδης, Γιάννης Ζαράγκαλης
Χορεύουν:
Adolfo Vega, Σοφία Μαρτίου,Γκάμπριελ Μιρτσέα, Φαίδρα Νταϊόγλου,Κώστας Παπαματθαιάκης, Γιάννης Σμέρος, Κωστής Τσιαμάγκας, Τατιανή Χατζημπίνου
Μουσικοί:
Μιλτιάδης Παπαστάμου, Μαρίνος Γαλατσινός, Φοίβος Ζήτης, Αλέξανδρος Κασάρτζης

• 26/08/2022 «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες»,
από την παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου
Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Γιώργος
Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου. Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα