Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Πάσχα στην Αρναία με κόκκινα αυγά και τσουρέκια -ΦΩΤΟ-

Η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρεία Αρναίας μετά από το αναγκαστικό διάλειμμα δύο ετών λόγω της πανδημίας, μοίρασε φέτος κόκκινα αυγά και τσουρέκια στους επισκέπτες και περαστικούς την Κυριακή του Πάσχα στην κεντρική πλατεία.


Παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου και του δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου, νέα παιδιά ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές, υποδέχονταν τους επισκέπτες και περαστικούς στην κεντρική πλατεία και μαζί με τις ευχές τους, μοίραζαν κόκκινα αυγά και τσουρέκια.

Στη συνέχεια ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα από το εφηβικό χορευτικό τμήμα της Αρναίας, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Αλεξίας Ζωγράφου.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η περιφερειακή σύμβουλος Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, ο αντιδήμαρχος Νίκος Αυγερινός, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρναίας και πρόεδρος της Πολιτιστικής Αγαπητός Κιάτος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.


Αυτό το έθιμο διεξάγεται στην Αρναία ανελλιπώς από το 1975, έτος ίδρυσης της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας, που είναι και η διοργανώτρια.

του Στ.Ρήγα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα