Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Π Πολιτισμός

Τιμήθηκαν οι μαθητές του διαγωνισμού για την Επανάσταση στη Χαλκιδική

Εκδήλωση διοργάνωσε ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος "Αριστοτέλης" για την απονομή τιμητικών διακρίσεων του μαθητικού διαγωνισμού, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και το Λεύκωμα αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Επανάσταση της Χαλκιδικής το 1821 και το οποίο θα διανεμηθεί σε 15.000 μαθητές στο νομό.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς δήλωσε: "Συγχαίρω από καρδιάς τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Χαλκιδικής που παρά τις μεγάλες δυσκολίες της εποχής μας, έφεραν εις πέρας Εργασίες με θέμα τη συμμετοχή της Χαλκιδικής στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821, κάνοντας υπερήφανους τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους εμάς. Σήμερα τους τιμήσαμε συμβολικά αλλά και ουσιαστικά, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε στον Πολύγυρο ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος."

Ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝ.ΑΛ., Απόστολος Πάνας δήλωσε: "Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό,αλλά και στον Παγχαλκιδικό Σύλλογο που δίνει την ευκαιρία στη νέα γενιά να έρθει σε επαφή με την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας. Βρίσκομαι πάντα στο πλευρό του Συλλόγου και στις προσπάθειές του για την ευρύτερη πολιτιστική προβολή της Χαλκιδικής".

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος δήλωσε: "Σε μια όμορφη,απλή και εξαιρετικά κατατοπιστική για την ιστορία και τις δράσεις του Παγχαλκιδικού Συλλόγου εκδήλωση,ο πάντα δραστήριος Σύλλογος όλων των Χαλκιδικιωτών, τίμησε τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων,Γυμνασίων και Λυκείων της Χαλκιδικής που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώθηκε με θέμα την συμμετοχή των Χαλκιδικιωτών στον μεγάλο αγώνα του 1821.Αξιέπαινη η προσπάθεια Αυτοδιοίκησης, μαθητών και καθηγητών,καθώς και του Συλλόγου που παλεύουν να βρει η Χαλκιδική μας την θέση που της αξίζει στο Πάνθεο της Ελληνικής Ιστορίας. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα στα παιδιά!"

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε: "Είχα τη χαρά να βρεθώ ανάμεσα στη νέα γενιά, στους μαθητές και στις μαθήτριες των σχολείων της Χαλκιδικής, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Παγχαλκιδικός Σύλλογος "Αριστοτέλη". Έχει σημασία να θυμόμαστε ότι η επανάσταση της Χαλκιδικής, όπως άλλωστε και οι περισσότερες του είδους της, είχε ευρύτερη σημασία του για τον Ελληνισμό, μέσα και έξω από τα σημερινά γεωγραφικά όρια της χώρας και αξίζει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι φορείς, ώστε να απαιτήσουμε να αναγνωρισθεί η Χαλκιδική ως ιστορικός τόπος υψίστης ιστορικής σημασίας.Συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Ιωάννη Κοτσάνη και το ΔΣ του συλλόγου για την ιδέα και έκδοση του λευκώματος και στους μαθητές και τους δασκάλους που συμμετείχαν στη δράση".

Ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπ. Ντέμπλας δήλωσε: "Νιώθω ικανοποίηση που μέσω αυτής της εκδήλωσης δίνεται η δυνατότητα να αναδειχθεί η ιδιαίτερη συμβολή της Χαλκιδικής στον Αγώνα Απελευθέρωσης του 1821, τιμώντας με τον πιο ουσιαστικό τρόπο τις ανυπέρβλητες μορφές αλλά και το σύνολο των Ελλήνων εκείνης της εποχής που έπραξαν το αδιανόητο κερδίζοντας – μέσα από έναν αγώνα στον οποίο υποκλίθηκε η οικουμένη – την ελευθερία όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τις επόμενες γενιές. Η ικανοποίηση μου βέβαια είναι διπλή, καθώς το ΠΡΩΤΟ βραβείο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση απονεμήθηκε σε ένα «δικό» μας παιδί, την Αναστασία Συνιώρη από τη Συκιά η οποία διακρίθηκε στο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα την Επανάσταση στη Χαλκιδική.  Θερμά συγχαρητήρια στην Αναστασία, αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και ανέδειξαν ένδοξες στιγμές και μορφές της Εθνεγερσίας, κάνοντας μας περήφανους".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα