Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Π Πολιτισμός

Νέα Μουδανιά: 'Γυναίκα εγώ'

Το κοινό των Ν. Μουδανιών αγκάλιασε θερμά την πρώτη εκδήλωση με τίτλο "Γυναίκα Εγώ" που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/3 στο Δημοτικό Θέατρο Νέων Μουδανιών.

 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν συνδημότες και συνδημότισσές μας και χαιρέτισαν: ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας Κυριακή Μάλαμα, η Ζαφειρούλα Μυλωνά, ως εκπρόσωπος του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Στ. Καλαφάτη, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής Δεδελούδης Κων/νος, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Γ. Βαγιωνάς.
 
Την εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος, ο Ο.Π.Α. και η Κοινωφελής Επιχείρηση, παρουσίασαν οι Αιρετές Δημοτικοί Σύμβουλοι Εμμανουηλίδου Αθανασία, Μηκέ Χριστίνα και Ραμανδάνη Δέσποινα, όπως και οι τοπικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε. Ν Μουδανιών Μαργωμένου Χριστίνα και Βασιλική Παπαμέτη.
 
Οι "γυναικείοι ρόλοι" που αναπτύχθηκαν ήταν "η Γυναίκα που παλεύει και ονειρεύεται", "η Γυναίκα μάνα", "η Γυναίκα στην τοπική αυτοδιοίκηση", "η Μικρασιάτισσα γυναίκα "και "η Γυναίκα στην Ορθοδοξία". Στην εκδήλωση συμμετείχε και η Δ.Σ. Π. Ιορδανίδου μέσω οπτικοακουστικού υλικού, μιλώντας για τη Γυναίκα Αμεα και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
 
Τη δράση πλαισίωσαν μουσικά οι καταξιωμένες και ταλαντούχες Έφη Ψωμαδέλη και Ζιζή Νασκιντασβίλι, με το μουσικό σχήμα που δημιούργησαν με όνομα "black and white piano duet", ενώ στο θεατρικό μονόπρακτο η ηθοποιός Κατερίνα Λιναρδή ερμήνευσε 4 γυναικείους ρόλους, σε κείμενα Γ. Κονταξή.
 
Στο φουαγιέ του θεάτρου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν πίνακες μελών του Συλλόγου Εικαστικών Δημιουργών Ν. Προποντίδας, με θέμα τη Γυναίκα και την πολυδιάστατη φύση της.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα