Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή

Νέα πυρά κατά του Ισραήλ σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας εξαπέλυσε η Χαμάς την Τετάρτη.



Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 130 ρουκέτες κατά του Ισραήλ την Τετάρτη ως αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή σε πολυώροφο κτίριο στην Πόλη της Γάζας.

Την ίδια ώρα οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν ξανά σε ολόκληρο το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ.

Η οργάνωση δήλωσε πως η επίθεση ήταν απάντηση στην ισοπέδωση πολυκατοικίας στο Αλ-Σαρούκ από το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ήχησαν οι σειρήνες σε αρκετές νότιες κοινότητες και στην περιοχή του Τελ Αβίβ. Εκατομμύρια Ισραηλινοί έσπευσαν να κρυφτούν στα καταφύγια την ώρα που το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κάνει λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».


Σε τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν - Νετανιάχου ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε σήμερα τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την έκκλησή του του προς όλα τα μέρη για μείωση των εντάσεων και για τερματισμό της βίας», ανέφερε σε ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι να μπορούν να ζουν με ασφάλεια και «να απολαμβάνουν ελευθερία, ασφάλεια, ευημερία και δημοκρατία».

Νέος καταιγισμός ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκε εξάχρονο αγόρι σύμφωνα με διασώστες

Ένα εξάχρονο αγόρι σκοτώθηκε σήμερα στο Ισραήλ από μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν Ισραηλινοί διασώστες, μετά από ένα νέο καταιγισμό ρουκετών που εξαπέλυσε η Χαμάς.

Στην ισραηλινή πόλη Σντερότ, που βρίσκεται πολύ κοντά στον παλαιστινιακό θύλακα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης «δεν μπόρεσαν να σώσουν το μικρό παιδί εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, χωρίς να προσδιορίζουν τη φύση των τραυμάτων του.

Υψηλόβαθμος διοικητής της Χαμάς σκοτώθηκε, το Ισραήλ πλήττει τη Γάζα και οι Παλαιστίνιοι την ισραηλινή ενδοχώρα

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε 16 μέλη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε σήμερα εναντίον της Γάζας και Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν βροχή ρουκετών στο Ισραήλ καθώς αυξάνεται η διεθνής ανησυχία για τις πιο έντονες εχθροπραξίες των τελευταίων χρόνων.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα αφότου κλιμακώθηκε η βία προχθές, Δευτέρα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ, ανέφεραν ιατρικοί αξιωματούχοι.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ ανέφερε πως ο διοικητής της ταξιαρχίας για την πόλη της Γάζας περιλαμβάνεται μεταξύ των στελεχών του ριζοσπαστικού ισλαμικού κινήματος Χαμάς που σκοτώθηκαν.

"Είναι μόνο η αρχή. Θα τους χτυπήσουμε όπως δεν είχαν ποτέ φανταστεί", ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Λίγο μετά την ανακοίνωση, ένας νέος καταιγισμός ρουκετών εκτοξεύθηκαν προς την ισραηλινή πόλη Ασντόντ και ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο στρατός ετοιμαζόταν για νέες ομοβροντίες στην περιοχή του Τελ Αβίβ.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε τον θάνατο του διοικητή και την απώλεια "άλλων ηγετών και πολεμιστών" και ανέφερε σε μια ανακοίνωση: "Χιλιάδες ηγέτες και στρατιώτες θα ακολουθήσουν τα βήματά τους και θα γίνουν μάρτυρες".

Παλαιστινιακή πηγή δήλωσε πως προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας από την Αίγυπτο, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Έθνη δεν σημείωσαν πρόοδο ώστε να τερματιστεί η βία που ξέσπασε αυτή την εβδομάδα έπειτα από ένταση στη διάρκεια του μουσουλμανικού μήνα της νηστείας του Ραμαζανιού και συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα