Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

ΛΟΝΔΙΝΟ: Δύο νεκροί και 12 τραυματίες - LIVE EIKONA

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 12 τραυματίες από αυτοκίνητο που παρέσυρε πεζούς έξω από τη Γέφυρα του Ουέστμινστερ - Σε ξεχωριστό επεισόδιο, άγνωστος μαχαίρωσε αστυνομικό έξω από τη βρετανική βουλή - Τον πυροβόλησαν Βρετανοί αστυνομικοί και είναι νεκρός ή σοβαρά τραυματισμένος

 

Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του και πάνω από δώδεκα τραυματίστηκαν σήμερα, σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σχεδόν ταυτόχρονα στο Λονδίνο, έξω το Βρετανικό Κοινοβούλιο.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συγκεχυμένες πληροφορίες, η διπλή επίθεση φαίνεται εξελίχθηκε σε δύο «μέτωπα», με έναν από τους δράστες να παρασύρει με το αυτοκίνητό του πεζούς στην Γέφυρα έξω από το Παλάτι του Ουέστμινστερ, και έναν άλλον (ή το ίδιο άτομο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Sky News) να επιτίθεται κατόπιν με μαχαίρι σε φρουρό έξω από ο Βρετανικό Κοινοβούλιο, και να δέχεται τα πυρά αστυνομικών.

Τι γνωρίζουμε για την επίθεση εναντίον φρουρού του κοινοβουλίου

Δυνατοί κρότοι, παρόμοιοι με εκπυρσοκροτήσεις όπλων, ακούστηκαν έξω από τη Βουλή της Βρετανίας νωρίς το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με δήλωση του βουλευτή των Εργατικών, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο οποίος ενημέρωσε στη συνέχεια τον Τύπο, άγνωστος ένοπλος επιτέθηκε με μαχαίρι ενάντια σε αστυνομικό της φρουράς που βρισκόταν έξω από το κοινοβούλιο. 

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά και (κατ' άλλες πηγές) σκοτώνοντάς τον. Ο δράστης είχε ασιατικά χαρακτηριστικά και ήταν γύρω στα 40, μεταδίδει η Daily Mail.

Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με ανάρτηση που δημοσίευσε πριν από λίγη ώρα στο  Twitter η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου.

 

Η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο έχουν απαγορευθεί, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αστυνομικοί περιπολούν την περιοχή με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί πλησίον της γέφυρας.

Η Βουλή των Κοινοτήτων ανέστειλε τις εργασίες της και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φυγαδεύτηκε από την αστυνομία και είναι ασφαλής, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

 

Ο σταθμός Ουεστμίνστερ του υπογείου έχει κλείσει κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας. Το ίδιο ισχύει και για το London Eye το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του.

 

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή επίθεση συμπίπτει με την την πρώτη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 320 στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, των χειρότερων στην ιστορία της χώρας. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα