Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Έκρηξη στη Βηρυτό - Πάνω από 100 νεκροί

Παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης στον Λίβανο προκάλεσε η χθεσινή έκρηξη στη Βηρυτό από την οποία οι νεκροί ξεπερνούν τους 100 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 4.000, ενώ όσο περνά η ώρα ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξάνεται.


 



Η στιγμή της έκρηξης είναι συγκλονιστική, ενώ για ακόμα μια φορά η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία, καθώς τέτοιες στιγμές δεν αντικρύζουμε ούτε στις ταινίες. Οι υλικές καταστροφές τεράστιες, ο ανθρώπινος πόνος, όμως, ακόμα μεγαλύτερος, αποτυπωμένος στα πρόσωπα των ανθρώπων που είτε συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, είτε τραυματίστηκαν, είτε έχουν μείνει άναυδοι με το μέγεθος των ζημιών.



Πάνω σε μία βόμβα εξαιρετικά μεγάλης ισχύος, όπως αποδείχθηκε με τον πλέον δραματικό τρότπο, βρισκόταν για διάστημα τουλάχιστον έξι χρόνων το λιμάνι της Βηρυτού και όλες οι υπηρεσίες που στέγαζε. Η τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου, η οποία προήλθε από 2.750 τόνους αποθηκευμένου νιτρικού αμμωνίου, ισοπέδωσε μία πολύ μεγάλη περιοχή και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων και τον τραυματισμό χιλιάδων (πάνω από 4.000 κατά την τελευταία καταγραφή), ενώ στα συντρίμμια των κτιρίων βρίσκονται εγκλωβισμένοι και σε άγνωστη κατάσταση, πάρα πολλοί πολίτες, αλλά και μέλη του πυροσβεστικού σώματος, τα οποία είχαν σπεύσει από την πρώτη κιόλας έκρηξη.

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα