Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Σερβία: Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία επιβεβαιώθηκαν 227 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας στους 13.792 τον αριθμό των προσβληθέντων από τον Covid-19.

 

Δύο ασθενείς απεβίωσαν και έτσι ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε τους 267. Τα νοσοκομεία άρχισαν πάλι να γεμίζουν, ενώ 32 ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένοι. Θετικοί στον νέο ιό βρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν και η πρόεδρος της Βουλής, Μάγια Γκόικοβιτς, η οποία νοσηλεύεται με πνευμονία σε νοσοκομείο.

 

Σε κλινική εισήχθη και ο επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, Μάρκο Τζούριτς. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί είχαν έρθει σε επαφή τις προηγούμενες ημέρες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αρχηγό του σερβικού Προοδευτικού Κόμματος Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

 

Από το γραφείο του Βούτσιτς ανακοινώθηκε ότι "εφόσον προκύψει κάποιο πρόβλημα με την κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κοινή γνώμη θα ενημερωθεί εγκαίρως". Ο πρόεδρος της Σλοβενίας Μπόρουτ Πάχορ ενημέρωσε τον ομόλογό του της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ότι λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή, αναβάλλεται η Διάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Ιουνίου, στο πλαίσιο της διαδικασίας "Μπρντό-Μπριόνι" για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των δυτικών Βαλκανίων.

 

Η κατάσταση στα κέντρα υγείας σε ολόκληρη τη Σερβία είναι δραματική. Ουρές σχηματίζονται έξω από τα Covid-19 ιατρεία, πολλά εκ των οποίων άρχισαν να λειτουργούν για όλο το 24ωρο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων προέρχεται από τον νεανικό πληθυσμό και συγκεκριμένα από τις ηλικίες 18-35 ετών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα