Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2026

Κ Κόσμος

ΗΠΑ: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 54.000 από τον κορωνοϊό

Ακόμα μια «ομάδα» Πολιτειών των ΗΠΑ ετοιμάζεται να άρει τα μέτρα για τον κορωνοϊό από αυτήν την εβδομάδα, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η αύξηση των επαφών μπορεί να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα κρουσμάτων της Covid-19, της ασθένειας που προκαλείται από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 και έχει ήδη σκοτώσει περισσότερους από 54.300 Αμερικανούς.

 

 

Το Κολοράντο, το Μισισίπι, η Μινεσότα, η Μοντάνα και το Τενεσί, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Πολιτειών, θα αρχίσουν το πείραμα της επανεκκίνησης της οικονομίας, χωρίς όμως να διαθέτουν την υποδομή για διαγνωστικές εξετάσεις και ιχνηλάτηση των επαφών, που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί μια αναζωπύρωση των μολύνσεων. Η Τζόρτζια, η Οκλαχόμα, η Αλάσκα και η Νότια Καρολίνα έχουν ήδη κάνει τα βήματα για να ξανανοίξουν την οικονομία τους.

 

26,5 εκατομμύρια Αμερικανοί στο ταμείο ανεργίας από τα μέσα Μαρτίου

 

Οι άνευ προηγουμένου περιορισμοί που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας οδήγησαν 26,5 εκατομμύρια Αμερικανούς –αριθμός ρεκόρ– να προσφύγουν στο ταμείο ανεργίας από τα μέσα Μαρτίου. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου προέβλεψε την Παρασκευή ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά σχεδόν 40% του ετήσιου ρυθμού της κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Ακόμη και το επόμενο έτος, το Γραφείο προβλέπει ότι η ανεργία θα είναι πάνω από 10%.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κέβιν Χάσετ είπε σε δημοσιογράφους ότι για τον Απρίλιο η ανεργία πιθανότατα θα φτάσει το 16%. «Πιστεύω ότι οι δύο επόμενοι μήνες θα είναι φρικτοί. Θα δούμε αριθμούς τόσο άσχημους όσο ποτέ», πρόσθεσε.

 

Τα κρούσματα κορωνοϊού κοντεύουν τα 950.000

Με φόντο τις σκόρπιες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με ανθρώπους να ζητούν να αρθούν τα μέτρα παραμονής στο σπίτι, τα κρούσματα ξεπέρασαν σήμερα τα 940.000 σε όλες τις ΗΠΑ.

Η Νέα Υόρκη και άλλες Πολιτείες έχουν παρατείνει τους περιορισμούς μέχρι τα μέσα Μαΐου. Σήμερα, η Νέα Υόρκη ανέφερε ότι καταγράφηκαν άλλοι 367 θάνατοι, οι λιγότεροι μέσα σε ένα 24ωρο από τις 30 Μαρτίου. Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Άντριου Κουόμο δήλωσε ότι οι τομείς των κατασκευών και της βιομηχανίας θα είναι οι πρώτοι που θα επαναλειτουργήσουν, όμως μετά τις 15 Μαΐου και με προφυλάξεις, εφόσον ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να μειώνεται.

 

📘 Το βιβλίο του Ιωάννη Βογιατζή «Εκθέσεις στον ήλιο» παρουσιάζεται το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας. Την παρουσίαση διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις "Αρμός".

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

🎭 Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ο Φάρος" παρουσιάζει το έργο "Η φάρμα των ζώων" του Τζορτζ Όργουελ, σε σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, το Σάββατο 24, την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 20.30, στο Δημοτικό θέατρο Ν. Μουδανιών.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα