Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Η Ιταλία στο "κόκκινο" - Τραγικές ιστορίες πολιτών

Καθημερινή μάχη με τις αντοχές του δίνει το σύστημα υγείας της Ιταλίας με τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού να ανέρχονται συνολικά στα 15.113. Μέχρι χθες ήταν 12.462. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.016, ενώ ο χθεσινός απολογισμός ήταν 827 νεκροί. Την ίδια ώρα, 1258 ασθενείς ιάθηκαν.

 Την ίδια στιγμή μάχη με τις αντοχές τους δείχνουν και οι πολίτες.

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Ιταλών, παντρεμένο για 60 χρόνια, πέθανε με δύο ώρες διαφορά από τον κορωναϊό, ενώ ήταν σε καραντίνα. 

Ο άντρας 86 ετών και η γυναίκα 82, περιορίστηκαν στο σπίτι τους στην Albino, στη βόρεια επαρχία του Μπέργκαμο, για οκτώ ημέρες χωρίς ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με τον γιο τους. Ο πατέρας του μεταφέρθηκε σε ένα τοπικό νοσοκομείο το Σάββατο, ενώ η μητέρα του πήγε εκεί την επόμενη μέρα. Οι γονείς του πέθαναν την Τρίτη - ένας στις 9:15 π.μ. και ο άλλος στις 11 το πρωί...

 

Μια γυναίκα να μείνει εγκλωβισμένη στο σπίτι με τη σορό του συζύγου της λόγω της καραντίνα για τον κορωναϊό. Όπως αναφέρει το CNN η γυναίκα πέρασε δύο 24ωρα στο σπίτι της και προσπαθούσε να καλέσει σε βοήθεια από το μπαλκόνι.

Ο δήμαρχος της πόλης, Giancarlo Canepa, δήλωσε ότι είναι αδύνατον να προσεγγίσουν το πτώμα του άνδρας εξαιτίας των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση. «Δυστυχώς υπάρχει ένα πρωτόκολλο και πρέπει να το ακολουθήσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός IVG.IT μετέδωσε πως οι συγγενείς της απομονωμένης γυναίκας είναι σε απελπισία επειδή δεν μπορούν να την βοηθήσουν. «Το σημαντικότερο που πρέπει να σκεφτείς είναι αυτή η γυναίκα, η οποία βρίσκεται μόνη της με το πτώμα του άντρα της», δήλωσε ένας γείτονας.

Η αστυνομία κάνει συνεχείς ελέγχους ακόμα και μέσα στις πόλεις προκειμένου να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών. Μπορούν να κυκλοφορούν μόνο όσοι έχουν ανάγκη ή εργάζονται. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα