Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2026

Κ Κόσμος

Ρωσικό ρομπότ συνοριοφύλακας που σκοτώνει τα πάντα στα 7 χλμ

Έναν ανίκητο φρουρό θα βάλουν στα σύνορά τους οι Ρώσοι. Πρόκειται για ρωσικής κατασκευής ρομπότ το οποίο έχει την δυνατότητα να ανιχνεύει και να εξουδετερώνει οποιαδήποτε ανθρώπινη παρουσία σε ακτίνα 7 χλμ.

 

Το ρομπότ μπορεί να καταστρέψει ότι κινείται και πετά σε χαμηλό ύψος στα ρωσικά σύνορα και μάλιστα μπορεί να αποκρυπτογραφεί την προέλευση της απειλής είτε πρόκειται για άνθρωπο είτε για drone.

 

To νέο ρωσικό όπλο θα είναι εξοπλισμένο με θερμικές, έγχρωμες και ασπρόμαυρες κάμερες, ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό του project, Dmitry Perminov θα μπορεί εκτός από ανθρώπους να εξολοθρεύει και αυτοκίνητα, ως την απόσταση των 10 χλμ.

 

Μάλιστα για το ρομπότ δολοφόνος έχει ήδη υπάρξει ενδιαφέρον και από ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες η οποίες επιθυμούν να το εντάξουν στα συστήματα φύλαξης τους.

 

Ειδικό software στο ρομπότ θα του επιτρέπει να ξεχωρίζει τους εχθρούς από τους συμμάχους.

🎵 Την 1η Χειμερινή Χορωδιακή Συνάντηση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Κασσάνδρα» το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 5:00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κασσάνδρειας. Πρόκειται μια γιορτή του χορωδιακού τραγουδιού που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν νέο πολιτιστικό θεσμό για τον τόπο.

🎭 Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου "Δυόμισι φόνοι και ένα bulldog", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ανεβαζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΠΑΜΕΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Η πρεμιέρα του έργου έγινε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 9, 11, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα