Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Παγκόσμιο σοκ για το μακελειό με τους 235 νεκρούς στο Σινά

Τουλάχιστον 235 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μαχητές πυροδότησαν εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ σε τέμενος στη βόρεια επαρχία Σινά της Αιγύπτου, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ και αυτόπτες μάρτυρες. Άλλοι 130 άνθρωποι τραυματίστηκαν. 

 

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες πυροδότησαν τα εκρηκτικά, γάζωσαν τους πιστούς που, πανικόβλητοι, προσπαθούσαν να διαφύγουν. Πυρπόλησαν επίσης οχήματα για να αποκλείσουν τους δρόμους που οδηγούν στο τέμενος.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι τρομοκράτες έφτασαν ντυμένοι με στρατιωτικές στολές με δύο οχήματα τύπου τζιπ.

Η επίθεση σημειώθηκε στο τέμενος Αλ Ράουνταχ στην Μπιρ αλ-Άμπεντ, δυτικά της πόλης Αρίς. 

 

Πηγές από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου δήλωσαν στο Αλ Αραμπίγια, ότι οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ και εναντίον των ασθενοφόρων που έσπευσαν στο σημείο μετά την επίθεση.

Υπάρχουν αναφορές ότι ο στόχος της επίθεσης ήταν νεοσύλλεκτοι άνδρες ασφαλείας που προσεύχονταν εκείνη την ώρα στο τέμενος.

Το τέμενος βρίσκεται σε μια περιοχή όπου ο αρχές μάχονται με το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

 

Στο τέμενος Αλ Ράουντα πηγαίνουν κυρίως σουφιστές μουσουλμάνοι. Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί τους σουφιστές αιρετικούς και καλεί τους υποστηρικτές του να τους εξοντώσουν.

Σύμφωνα με το Sky News Arabia, που επικαλείται πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, αιγυπτιακά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον δύο οχημάτων, στο βόρειο Σινά, σκοτώνοντας 15 από τους τρομοκράτες που συμμετείχαν στη σφαγή του τεμένους. Η επιχείρηση έγινε στην έρημο, κοντά στην πόλη Αλ Αρίς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα