Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κ Κόσμος

Μεξικό: Σεισμός 8,4 Ρίχτερ και τσουνάμι -VIDEO-

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 8,4 βαθμών που σημειώθηκε στο νότιο Μεξικό τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ενώ καταγράφηκε και τσουνάμι με το μέγιστο ύψος των κυμάτων να φτάνει τα 70 εκατοστά.

 

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν περίπου 100 χιλιόμετρα στα ανοικτά των ακτών της Πολιτείας των Τσιάπας, 123 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιάπαν, πρόσθεσε το USGS, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 33 χιλιόμετρα. 

Η πολιτική προστασία του Μεξικού ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1985, που προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την κατάρρευση πολλών κτιρίων.

 

Ο ισχυρός σεισμός έπληξε και την πυκνοκατοικημένη πόλη του Μεξικό. Οι κάτοικοι έχουν ήδη περιγράψει στα κοινωνικά δίκτυα τα όσα βίωσαν, γράφοντας ότι τα σπίτια τους κουνιόντουσαν, και επικρατούσαν σκηνές χάους, καθώς απελπισμένοι επιχειρούσαν να βγουν από αυτά.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα