Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Mεγάλος νικητής ο Ερντογάν με 52,10%

Μεγάλος νικητής των σημερινών εκλογών στην Τουρκία και για 11η φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς σχεδόν με το τελικό ποσοστό ενσωμάτωσης των ψηφισάντων λαμβάνει το 52,10% των ψήφων έναντι 47,90% του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Σε ένα πρώτο σχόλιο ο εκπρόσωπος του Ερντογάν έκανε λόγο για σεβασμό του αποτελέσματος του λαού, ενώ αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα για τον β’ γύρο των τουρκικών εκλογών με τον Ερντογάν να προηγείται του Κιλιντσντάρογλου. «Σήμερα είναι η μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα», είπε μεταξύ άλλων.

Σε μια πρώτη δήλωση από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, ο εκπρόσωπός του ζητά από τους υποστηρικτές του κόμματος να συνεχίσουν να παρακολουθούν την καταμέτρηση στις κάλπες.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματά μας, η κούρσα είναι στήθος με στήθος. Συνεχίστε να κάνετε το καθήκον σας μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία», είπε. Άφησε και μια αιχμή κατά της απόφασης του Ερντογάν να εκφωνήσει νικητήριο λόγο στους υποστηρικτές του από την έδρα του AKP στην Άγκυρα, λέγοντας ότι «κανένας δεν πρέπει να προσπαθεί να θολώσει τα νερά με ομιλίες στο μπαλκόνι».

Όσον αφορά την συμμετοχή, η συμμετοχή φαίνεται πως ήταν λίγο πιο χαμηλή αυτή τη φορά σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Συγκεκριμένα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν η συμμετοχή να έφτασε το 85% έναντι του 89% στις 14 Μαϊου. Η χαμηλότερη προσέλευση πιθανότατα να οφείλεται στην μικρότερη συμμετοχή των Κούρδων.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα