Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κ Κόσμος

Περικυκλώνουν το Κίεβο οι Ρώσοι -Μετά τη Μαριούπολη στοχεύουν στην Οδησσό

Η Ρωσία έχει δώσει εντολή σε μεγάλο μέρος των στρατιωτικών της δυνάμεων στην Ουκρανία να περικυκλώσουν πόλεις-κλειδιά, επιβραδύνοντας έτσι την προέλασή της, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

«Εξαιτίας της σθεναρής ουκρανικής αντίστασης, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση έχει δεσμεύσει έναν αυξημένο αριθμό των δυνάμεων που έχει αναπτύξει για να περικυκλώσει πόλεις-κλειδιά. Ως εκ τούτου έχουν μειωθεί οι διαθέσιμες δυνάμεις που θα συνέχιζαν την προέλασή τους και επιβραδύνεται περαιτέρω η ρωσική πρόοδος», αναφέρει σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του βρετανικού υπουργείου Άμυνας στο Twitter.

Kατά τις ίδιες πληροφορίες, διαδηλώσεις κατά της ρωσικής κατοχής αναφέρθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε πόλεις της Ουκρανίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της Μόσχας. Στην Χερσώνα, μάλιστα, ο ρωσικός στρατός φέρεται να προχώρησε σε περίπου 400 συλλήψεις διαδηλωτών.

Στόχος η Οδησσός μετά τη Μαριούπολη

Σύμφωνα μάλιστα με τους Times, η κατάληψη της Μαριούπολης θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς θα επιτρέψει στη Ρωσία να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο μεταξύ περιοχών που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και την προσαρτημένη Κριμαία. Έτσι θα εξασφαλίσει τον έλεγχο των ουκρανικών ακτών στην θάλασσα του Αζόφ, στοχεύοντας στην Οδησσό.

Τι επιδιώκει ο Πούτιν

Σύμφωνα με το BBC, η πρώτη επιδίωξη του Ρώσου προέδρου είναι η αναγνώριση της Κριμαίας από την Ουκρανία ως ρωσικό έδαφος.

Δεύτερον, ο Πούτιν επιδιώκει την ανεξαρτησία των ανατολικών περιοχών, που διοικούνται από ρωσόφωνους αυτονομιστές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τρίτον, θέλει το Κίεβο να αλλάξει το Σύνταγμά του και να εγγυηθεί ότι δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, ο Ρώσος πρόεδρος θέλει το ΝΑΤΟ να γυρίσει πίσω στο 1997 και να αντιστρέψει την επέκτασή του προς τα ανατολικά.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα