Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου και Λυκείου Σημάντρων

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Εμ. Καρρά και τον Δημ. Χατζηγεωργιάδη, εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Ο.Ε” η σύμβαση εκτέλεσης έργου: “Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γυμνασίου και Λυκείου Σημάντρων” προϋπολογισμού μελέτης 400.000 €.


- Θα εκτελεστούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιριακού κελύφους και των Η/Μ συστημάτων ψύξης – θέρμανσης. Συγκεκριμένα,

- Θα τοποθετηθεί περιμετρικά του κτηριακού κελύφους σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης.

- Θα γίνει αντικατάσταση κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα από νέα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς υαλοπίνακες. Τα υφιστάμενα κουφώματα αλουμινίου αποξηλώνονται και στην θέση τους τοποθετούνται νέα ενεργειακά κουφώματα με θερμοδιακοπή.

- Θα πραγματοποιηθεί θερμομόνωση πλάκας οροφής κάτω από μη θερμαινόμενη ξύλινη στέγη.

- Θα τοποθετηθεί σύστημα θέρμανσης – ψύξης. Η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης - ψύξης περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις που θα τοποθετηθούν στα κτίρια σύμφωνα με τα σχέδια και τις τεχνικές προδιαγραφές της μελέτης. Ειδικότερα, θα περιλαμβάνει το δίκτυο ψυκτικών σωληνώσεων, τις αντλίες θερμότητας αέρος - αέρος με τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες.

“Η βελτίωση των σχολικών κτιρίων είναι προτεραιότητά μας. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν αισθητικά αλλά κυρίως λειτουργικά ένα κτίριο, που έχει κατασκευαστεί πριν τον κανονισμό θερμομόνωσης και δε φέρει μόνωση τόσο στις κατακόρυφες όσο και στις οριζόντιες επιφάνειες του” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα