Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού στα Ν. Φλογητά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ν.Προποντίδας

Το Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού «Ιουστινιανός» (Μετόχι) στα Ν. Φλογητά επισκέφθηκε μαζί με συνεργάτες του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, προκειμένου να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, αρχαιολόγο, κ. Γιώργο Σκιαδαρέση και τους συνεργάτες του.

Συζητήθηκε η πρόθεση της υπηρεσίας για την κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης που θα αφορά στην ανάδειξη και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Ο Δήμος θα αναλάβει την εκπόνηση σε συνεργασία μαζί τους της σχετική μελέτης, ώστε να διευκολύνει και επιταχύνει τη διαδικασία.

Επιπλέον, έγινε συζήτηση για την αναζήτηση χρηματοδότησης, ώστε να ολοκληρωθεί το Μουσείο, ενώ ολοκληρώνεται και σύντομα θα εγκαινιαστεί μία σημαντική περιοδική έκθεση με θέμα: "Η Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική", η οποία θα φιλοξενηθεί στο Παλαιό Κτίριο του Μετοχίου. Γι’ αυτήν εργάζονται οι αρχαιολόγοι: Δρ. Νικόλαος Μερτζιμέκης και Δρ. Αρχοντία Πολυζούδη, η αρχιτέκτων μηχανικός-αναστηλώτρια Βαλεντίνη Αδάμου, υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους), ως εξωτερικός συνεργάτης, ο κ. Στάθης Μήτσιος, σκηνογράφος-σκηνοθέτης (δείγμα δουλειάς του είχαμε την τύχη να απολαύσουμε το περασμένο καλοκαίρι στον Πύργο της Ν. Φώκαιας), ενώ η γενική επιμέλεια-συντονισμός γίνεται από τον κ. Γιώργο Σκιαδαρέση.



«Στόχος βέβαια και επιθυμία παραμένει η ολοκλήρωση του έργου, που θα σημάνει και τη λειτουργία του μοναδικού μουσείου βυζαντινού πολιτισμού στον νομό μας. Συζητήσαμε σήμερα εδώ με την επιστημονική ομάδα της εφορείας αρχαιοτήτων και με τους συνεργάτες μου, τον τρόπο/τρόπους αξιοποίησης και ανάδειξης του χώρου. Δεσμευτήκαμε να εκπονήσουμε σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία τη μελέτη για την ανάδειξη και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.


Η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα. Η συνεργασία μας είναι άψογη και εκτιμώ ότι σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις τόσο στα Ν. Φλογητά, όσο και στην περίπτωση του Διατειχίσματος της Ν. Ποτίδαιας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα