Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ιατρείο post covid στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας

Πολλά από τα συμπτώματα όμως του κορωνοϊού μπορεί να παραμένουν παρόντα για αρκετές εβδομάδες μετά την αρνητικοποίηση στην ανίχνευση του ιού. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αναδύεται σήμερα ένα νέο κλινικό σύνδρομο καθυστερημένης ανάνηψης που χαρακτηρίζεται από γενικευμένα συμπτώματα και διεθνώς ονομάζεται long ή post covid syndrome".

Σήμερα, δεδομένων των αναγκών, στα αρκετά μεγάλα νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν ειδικές, post covid κλινικές. Όμως και η διοίκηση του Κέντρου Υγείας Κασσάνδρειας αποφάσισε και λειτουργεί ιατρείο post covid για όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και εξακολουθούν να έχουν συμπτώματα μετά το πέρας της οξείας φάσης.

Το ιατρείο λειτουργεί με προγραμματισμένα ραντεβού και όποιος επιθυμεί να εξεταστεί μπορεί να κλείνει ραντεβού στο 2374350012.

Το σύνδρομο post covid παρουσιάζει συμπτώματα που ποικίλουν.

Η παρουσία του συνδρόμου αυτού χαρακτηρίζει τους ασθενείς που νοσηλεύθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση (μηχανική υποστήριξη και οξυγονοθεραπεία υψηλής ροής), αλλά και εκείνους με μέτριας βαρύτητας συμπτωματολογία κατά την οξεία νόσηση ή ακόμα και ασθενείς που δεν απαιτήθηκε η νοσηλεία τους σε νοσοκομείο.

Οι μέχρι τώρα μελέτες παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα επιπολασμού που δεν είναι μικρότερο του 30% των ασθενών 60 μέρες μετά τη νόσηση, αλλά μπορεί όμως να φτάσει έως και σε ποσοστό 96% των ασθενών τρεις μήνες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα