Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στήριξη στις δομές που προσφέρουν στο αναπηρικό κίνημα της Χαλκιδικής ζητεί η Κ.Μάλαμα

Τη δομή ΑΜΕΑ “Ο Σωτήρ” στη Νέα Καλλικράτεια επισκέφτηκε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης των αναγκών των δομών που στηρίζουν τους πολίτες με αναπηρία της Χαλκιδικής.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Κυριακή Μάλαμα ενημερώθηκε από την πρόεδρο και τα στελέχη δομής της και ξεναγήθηκε στους χώρους του ΚΔΑΠ - ΜΕΑ και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που δημιούργησε ο φορέας στην Νέα Καλλικράτεια το 2019.

Όπως τονίστηκε από τα στελέχη της δομής, το ζητούμενο δεν είναι απλώς η φιλοξενία των ατόμων με αναπηρία, αλλά η βελτίωση της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας τους. Η δομή, όπως υπογραμμίστηκε, δημιουργήθηκε στην βάση των πιο σύγχρονων επιστημονικών προτύπων για την στήριξη των ατόμων με αναπηρία, ενώ παρουσιάστηκαν και μια σειρά από προγράμματα ένταξης των φιλοξενουμένων στην κοινωνική κι επαγγελματική ζωή.

Στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη της δομής πρόσφεραν στην Κυριακή Μάλαμα χειροποίητα αντικείμενα, τα οποία δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι της δομής, μέσα από μία πρότυπη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν.

Η Κυριακή Μάλαμα, από την πλευρά της, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση της για το επίπεδο λειτουργίας της δομής, ενώ τόνισε ότι στόχος της δικής της δράσης είναι να βρίσκεται δίπλα στους φορείς που παλεύουν για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με αναπηρία και για την βελτίωση της θέσης του αναπηρικού κινήματος συνολικότερα.

Δεσμεύτηκε, στην κατεύθυνση αυτή, να συμβάλλει ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια και να διευρύνει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες της η πρότυπη αυτή δομή στη Νέα Καλλικράτεια.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα