Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καταγγελία της ΚΟΒ Σιθωνίας του ΚΚΕ για την επικίνδυνη γέφυρα στη Συκιά

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η Κομματική Οργάνωση Βάσης Σιθωνίας του ΚΚΕ σχετικά με τη γέφυρα στη Συκιά, η οποία μετά τις τελευταίες πλημμύρες βρέθηκε επικίνδυνη και ακατάλληλη, οπότε και η δημοτική αρχή απέκλεισε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των πεζών.

Όπως καταγγέλει η κομματική οργάνωση, η δημοτική αρχή  προσπάθησε να καλύψει το γεγονός ότι το μεσαίο της θεμέλιο της γέφυρας βρίσκεται στον αέρα και ισχυρίστηκε "πως ήτανε εσκεμμένο έργο από τον μηχανικό που έχει αναλάβει μέσω εργολάβου το συγκεκριμένο έργο με σκοπό το μεγαλύτερο βύθιμσα του ρεύματος".

Σύμφωνα με την ΚΟΒ Σιθωνίας, από τύχη δεν θρηνήσαμε μέχρι τώρα θύματα, καθώς το μαθητικό λεωφορείο που περνάει είναι διώροφο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση - καταγγελία

Μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση έχει διαμορφωθεί στη Συκιά με τη μοναδική γέφυρα που οδηγεί προς το γυμνάσιο - λύκειο συκιάς το μεσαίο της θεμέλιο της να βρίσκεται στον αέρα. Η δημοτική αρχή προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ισχυρίστηκε πως ήτανε εσκεμμένο έργο από τον μηχανικό που έχει αναλάβει μέσω εργολάβου το συγκεκριμένο έργο για το σκοπό του μεγαλύτερου βυθίσματος του ρεύματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τη νέα χρονιά δεν έχουνε γίνει καθόλου έργα στο ρέμα (ενώ πριν είχαν ξεκινήσει κάποιες εργασίες, εν μέσω Δεκέμβρη!!!).

Επίσης οι δύο δρόμοι που υπέδειξε η δημοτική αρχή για να περνάνε τα παιδιά πηγαίνοντας στο σχολείο είναι χωματόδρομοι και γεμάτοι λάσπες τη συγκεκριμένη περίοδο.

Από τύχη δεν θρηνήσαμε μέχρι τώρα θύματα καθώς το λεωφορείο που περνάει είναι διώροφο, αλλά δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας στην τύχη.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης που ενώ γνωρίζει το πρόβλημα με τις πλημύρες στην περιοχή, αρκείται να δώσει κάποια ψίχουλα και αυτά μετά από καθυστερήσεις (λόγω covid, λόγω αναμορφώσεων Προϋπολογισμών κλπ. Την ίδια στιγμή μάλιστα που όταν πρόκειται για ενίσχυση του κεφαλαίου, με ΠΝΠ, με διαγραφές χρεών, με εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών, με ενίσχυση των μεγαλοξενοδόχων κλπ ή για πανεπιστημιακή αστυνομία κ.α. οι αποφάσεις παίρνονται εν μια νυκτί). Διαχρονικές είναι οι ευθύνες και όλων μέχρι τώρα των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ που έβλεπαν ότι η περιοχή σχεδόν κάθε χρόνο μαστίζεται από πλημμύρες και δεν έχουν προχωρήσει σε ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα ώστε να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία του λαού, παρά μόνο μετά από κάθε καταστροφή δίνανε κάποια ψίχουλα για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν.

Βλέπουμε πως εκεί που κάποιο έργο δεν φέρνει κέρδος δεν δίνουνε και την κατάλληλη χρηματοδότηση, το θεωρούν μη επιλέξιμο και δεν πραγματοποιείται, αυτό αποδεικνύεται από τις πλημμύρες κάθε χρόνο στην Σιθωνία, στη Συκιά, στην Τορώνη, Π. Κουφό, Σάρτη, Νικήτη, Βουρβουρού κ.α. από την πυρκαγιά φέτος στον Τριπόταμο (στον Μαρμαρά) λόγω των ακαθάριστων εύφλεκτων υλικών (ξερά κλαδιά και φύλλα) που προκύπτει από την υποχρηματοδότηση της δασικής υπηρεσίας, από την πυρκαγιά στην Εύβοια κτλ.

Μόνο ο λαός έχει τη δυνατότητα να επιβάλει την προστασία της ζωής του της περιουσίας του και της υγείας του.

Αυτό είναι και το συμπέρασμα που προκύπτει από τις επανειλημμένες καταστροφές.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής

Απαιτούμε:

- Ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα.

- αντισεισμικές μελέτες και έργα (ειδικά στη Συκιά που είναι από τα παλαιότερα χωριά και τα περισσότερα κτίρια είναι πολύ επικίνδυνα.)

- αντιπυρικά έργα (καθαρισμός δασών, ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό της δασικής υπηρεσίας και της πυροσβεστικής, ενίσχυση του πυροσβεστικού στόλου με σύγχρονα χερσαία και εναέρια οχήματα, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των παραπάνω υπηρεσιών με έμφαση στην πρόληψη)"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα