Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δήμος Σιθωνίας: Η βελτίωση του πόσιμου νερού στο ΕΣΠΑ με 6 εκατομμύρια ευρώ!

Με 6 εκατομμύρια ευρώ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» η «Προμήθεια εξοπλισμού βελτίωσης δικτύου Δ.Δ. Νικήτης, Αγ. Νικολάου και Ν. Μαρμαρά Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής» μετά τις μεθοδικές και εντατικές προσπάθειες του δημάρχου Σιθωνίας, Γιάννη Τζίτζιου και των συνεργατών του να εντάξουν στο ΕΣΠΑ τη βελτίωση του νερού των οικισμών του Δήμου. 

 

«Είναι ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Σιθωνίας, καθώς με την ολοκλήρωσή του θα μπορέσουμε να παρέχουμε στους κατοίκους και στους επισκέπτες μας ποιοτικό νερό! Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ενεπλάκησαν για να φτάσουμε σήμερα στην ένταξη αυτού του αναγκαίου έργου και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί υλοποιούνται οι στόχοι μας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος. 

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Σιθωνίας ξεχώρισε στην πρόταση που κατέθεσε και μετά από αξιολόγηση, πέτυχε τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά αξιολογήθηκαν 17 προτάσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της σχετικής πρόσκλησης, από τα αρμόδια στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Σιθωνίας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τις λεπτομέρειες του έργου, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος, Ιωάννης Τζίτζιος, οι Αντιδήμαρχοι, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, Ελένη Λογοτριβή και Νίκος Χριστοδούλου, ο πρόεδρος του ΔΣ, Καλλικράτης Αρσένης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ν.Μαρμαρά, Γιώργος Καπλάνης, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αγ.Νικολάου, Γιώργος Παρδάλης και ο Αντιπρόεδρος της Δ.Κ. Νικήτης, Θανάσης Τσολίδης.

 

Το έργο αφορά στην προμήθεια και στη θέση σε λειτουργία επτά συνολικά υπερσύγχρονων μονάδων φίλτρανσης νερού με σκοπό την επεξεργασία του νερού των γεωτρήσεων στις Δημοτικές Κοινότητες Νικήτης, Αγίου Νικολάου και Νέου Μαρμαρά. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σιθωνίας, στόχος του Δήμου είναι το καλοκαίρι του 2018 να έχει παραδοθεί το έργο και να λειτουργεί. 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα