Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σάλος για έργο που ανακοίνωσε η Δήμαρχος Κασσάνδρας και είχε εντάξει η διοίκηση Κυρίτση

Σάλος έχει προκληθεί στο Δήμο Κασσάνδρας μετά την ανακοίνωση της Δημάρχου Αναστασίας Χαλκιά ότι η διοίκησή της "διεκδίκησε και ενέταξε" το έργο αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης Κασσάνδρειας, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ στο Φιλόδημο, ενώ την περίοδο εκείνη η ίδια δεν είχε καμιά θέση στο δημοτικό συμβούλιο Κασσάνδρας και δεν ήταν καν εκλεγμένη...

Πρώην αντιδήμαρχοι και η αντιπολίτευση κατηγορούν- ούτε λίγο ούτε πολύ- την κ. Χαλκιά για διασπορά fake news και οι αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα είναι ...φωτιά!

Ο επικεφαλής της παράταξης "Ισχυρή Κασσάνδρα", Κώστας Παπαγιάννης κατηγόρησε την κ. Χαλκιά ότι παραποιεί στα μάτια του κόσμου την ωμή αλήθεια! Ο κ. Παπαγιάννης αναφέρει:

"Θου Κύριε... Τελικά θα τρελάνεις όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και εμάς που γνωρίζουμε. Αν προσπαθήσεις λίγο ακόμα, θα αρχίσουμε να σου στέλνουμε ευχαριστήριες επιστολές, για τον αγώνα που έκανες να εντάξεις το έργο στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ (πριν τέσσερα χρόνια). Τόσο πολύ στέρεψε η ψυχή σας, που παραποιείτε στα μάτια του κόσμου την ωμή αλήθεια ή τόσο πολύ φοβάστε να αποκαλυφθείτε στη γύμνια σας.Δεν έτρεμε το χέρι σας, όταν έγραψε: "ήταν κριτήρια της απόφασης της διοίκησής μας για τη διεκδίκηση και ένταξη του έργου στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι"... Μόνο μια λέξη: ΝΤΡΟΠΗ".

Ο πρώην αντιδήμαρχος ύδρευσης Κασσάνδρας, Σπύρος Πούλιος μιλάει για ολίσθημα της Δημάρχου Κασσάνδρας και την καλεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

"Ακόμη μια φορά προσπαθεί να παρουσιάσει ως δικό της έργο, ένα έργο το οποίο οραματίστηκε, σχεδίασε, διεκδίκησε και κέρδισε η διοίκηση Κυρίτση και εγώ προσωπικά ως Αντιδήμαρχος Ύδρευσης την περίοδο εκείνη.
Αναφέρομαι στην αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Κασσάνδρειας προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, για το οποίο η δήμαρχος το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, είναι, να καθυστερήσει η υλοποίηση του καθώς η διαδικασία για τη συγκεκριμένη δράση είχε ξεκινήσει από το 2018 χωρίς η ίδια να έχει καμία εμπλοκή με την αυτοδιοίκηση τότε.
Θα έπρεπε να ζητήσετε άλλη μια φορά συγνώμη, για την αρπαγή των πεπραγμένων της διοίκησης Κυρίτση που συστηματικά κάνετε.
Περιμένω με ανυπομονησία να σας ακούσω να παρουσιάζετε και το αντίστοιχο έργο που έχουμε κερδίσει για το Πευκοχώρι και που ακόμη το κρατάτε στο συρτάρι ως δικό σας".

Ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχν. Υπηρεσιών- Περιβάλλοντος Κασσάνδρας, Στακινός Βασίλειος, επιβεβαιώνει τα γεγονότα:

"Όπως βγήκα και απάντησα στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου της Ισχυρής Κασσάνδρας, έτσι και τώρα νιώθω την υποχρέωση προς αποκατάσταση της αλήθειας για το έργο " Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Κασσάνδρειας-Πευκοχωριου. Η πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους με τίτλο 'Υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ στον Άξονα προτεραιότητας βελτίωσης των υποδομών των δικτύων Ύδρευσης" ήρθε με Αριθμό Πρωτ. 18334/10-05-2018 και το ΔΣ πηρε απόφαση με Αριθμό 217/10-08-18 για να υποβάλει αίτηση. Το έργο εντάχθηκε με την Αριθμό Πρωτ. 11004/ 12-06-2019. Δηλάδη ολη η διαδικασία έγινε επι της διοίκησης Β. ΚΥΡΙΤΣΗ στην οποία ημουν κι εγώ. Και τώρα υπογράφηκε η σύμβαση για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου".

Ο Κώστας Παπαγιάννης επανήλθε μετά τη δημόσια δήλωση Στακινού και ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Μέγα πολιτικό ζήτημα δημιουργεί η ψευδής ανακοίνωση της δημάρχου. Τίθεται θέμα αξιοπιστίας που δυναμιτίζει την εξέλιξη των πραγμάτων στο δήμο Κασσάνδρας".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα