Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Άσκηση με εξομοιωτή πυρκαγιάς στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κασσάνδρας

Άσκηση με εξομοιωτή πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κασσάνδρας με τη συμμετοχή πυροσβεστών απ' όλη τη Χαλκιδική.

Ο "Fire Dragon" είναι προσομοιωτής πυρκαγιάς και αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Χαλκιδική. Η άσκηση την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στην Κασσάνδρα.

Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο κοντεϊνερ μήκους περίπου 12 μέτρων, το οποίο προσομοιάζει τις συνθήκες πυρκαγιάς σε κλειστούς χώρους, σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασιών και ορατότητας.

Αντιμέτωποι με αυτές τις "πραγματικές συνθήκες" πυρκαγιάς ήρθαν όλοι οι πυροσβέστες της Χαλκιδικής στο πλαίσιο εκπαίδευσης.

"Αντιμετωπίσαμε δύσκολες συνθήκες, πραγματικές συνθήκες αστικής πυρκαγιάς με φωτιά, καπνό, χωρίς καθόλου φώς, κληθήκαμε να κάνουμε διάσωση. Πραγματικά φοβερή εμπειρία που μάς έκανε καλύτερους σαν πυροσβέστες" αναφέρουν οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην άσκηση. 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα