Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Απ. Πάνας επισκέφθηκε το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Χαλκιδικής

Επίσκεψη στη δομή της «ΑΓΑΠΗΣ», του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία N. Χαλκιδικής πραγματοποίησε ο βουλευτής Χαλκιδικής, του Κινήματος Αλλαγής και Γραμματέας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Πάνας Απόστολος, με σκοπό την ενημέρωσή του για τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.


Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία της προέδρου του Συλλόγου κ. Λαμπριανίδου Παρασκευής τα μέλη επισήμαναν τις καθημερινές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν, όπως για παράδειγμα η καθυστέρηση είσπραξης επιδομάτων από ταχυδρομεία σε περιοχές όπου δεν υπάρχει κατάστημα ΕΛΤΑ και η αδυναμία πρόσβασης των ΑμεΑ σε παραλίες και σε σχετικούς χώρους στάθμευσης κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Πάνας αναγνώρισε πως όντως δεν αρκεί μόνο να κατοχυρώνονται συνταγματικά τα δικαιώματα των ΑμεΑ αλλά πως η πολιτεία πρέπει να μεριμνά, ώστε η άσκηση των δικαιωμάτων αυτών να καθίσταται δυνατή, μέσω της θεμελίωσης μιας ουδετερότητας του χωροταξικού τοπίου αποκλείοντας πιθανές διακρίσεις λόγω αναπηρίας. Επίσης συμπλήρωσε πως γνωρίζει για τη συρρίκνωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και για τις περικοπές και τις φορολογικές επιβαρύνσεις, που εξανέμισαν τα εισοδήματά τους. Σημαντική επίσης υπήρξε η ενημέρωση των μελών προς τον Βουλευτή σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης των δομών εκπαίδευσης ΑμεΑ.

Ο Βουλευτής αφού συνομίλησε με κάθε μέλος ξεχωριστά δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην προώθηση και στην επίλυση των ζητημάτων, που απασχολούν τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία N. Χαλκιδικής «ΑΓΑΠΗ», καθώς το δικαίωμα στην προσβασιμότητα κατοχυρώνει τη δυνατότητα ανεξάρτητης διαβίωσης των ΑμεΑ, με πλήρη και πραγματικά ισότιμη συμμετοχή στη κοινωνία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα