Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επέτειος του Ολοκαυτώματος της Χερσονήσου Κασσάνδρας

Η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Χερσονήσου Κασσάνδρας του 1821 τιμήθηκε με κάθε επισημότητα σήμερα στη Νέα Ποτίδαια.


Στις 10.30 το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Ποτίδαιας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συγγραφέας, Νικόλαος Παπαϊκονόμου. Στο μνημείο των πεσόντων, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων


Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, οι αήμαρχοι Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά και Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι συλλόων και οφρέων της περιοχής.

 

Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε:

"Τιμήσαμε, σήμερα, στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, την υπέρτατη θυσία των Κασσανδρινών, την προσφορά τους στην Εθνεγερσία των Ελλήνων. Υποσχόμαστε ότι όσα χρόνια κι αν περάσουν θα μείνουμε πιστοί στις προσταγές τους και στο καθήκον αυτών που έμειναν ανυποχώρητοι".

 

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά δήλωσε:

"Ολόκληρη η Χαλκιδική τιμά σήμερα τους αγωνιστές και τους αθώους που σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους στο Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας, όταν, στις 14 Νοεμβρίου 1821, έπεσε και το τελευταίο οχυρό της Χαλκιδικής, οι Πόρτες της Κασσάνδρας.
Ο «Χαλασμός» όμως θα περιγράφει για πάντα την αιματοχυσία, την ανελέητη σφαγή από τους Τούρκους, τις αρπαγές και τις καταστροφές ολόκληρων χωριών. Ως δήμος Κασσάνδρας, έχουμε βάλει τις βάσεις για να αναγνωριστούν στο πανελλήνιο οι θυσίες των πατριωτών Χαλκιδικιωτών που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση του ’21".

 

Η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα δήλωσε:

"200 χρόνια από τον Χαλασμό της Κασσάνδρας και την πολιορκία της Ποτίδαιας. Η θυσία του λαού της Χαλκιδικής για την ελευθερία θα μας εμπνέει για πάντα. Θα πρέπει η ιστορική γνώση κι η Ιστορία της Επανάστασης της Χαλκιδικής να μεταλαμπαδευτεί στις νέες γενιές των Ελλήνων".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα