Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ρουμάνοι δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν τις ομορφιές της Αρναίας

Ο Δήμος Αριστοτέλη υποδέχτηκε στην Αρναία τον αρχισυντάκτη της ρουμάνικης έκδοσης του National Geographic Travel , Catalin Gruiea καθώς και το blogger Edward Tone, οι οποίοι συνοδευόμενοι από το διευθυντή του γραφείου Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας, Γιώργο Σταφυλάκη επισκέφθηκαν τον ορεινό όγκο της περιοχής.


Στο πλαίσιο διεξαγωγής ενός πολυήμερου ταξιδιού εξοικείωσης, οργανωμένου από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας, ο Δήμος συμμετείχε στο project ανάδειξης του χειμερινού τουρισμού της Μακεδονίας, αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο η Αρναία και οι γύρω ορεινοί οικισμοί συνθέτουν εναλλακτική τουριστική πρόταση για την ελίτ τάξη των Ρουμάνων χειμερινών ταξιδευτών: για την ακρίβεια προτείναμε στους δυνητικούς Ρουμάνους επισκέπτες να ακολουθήσουν διαδρομές σε αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς των Ελλήνων.

Οι φιλοξενούμενοι από τη Ρουμανία ξεναγήθηκαν στα προσκυνήματα, στα μουσεία και στα στενοσόκακα με τα μακεδονίτικα αρχοντικά της Αρναίας, ενώ τους πρότειναν μελοδοκιμές και τραταρίσματα με τις ξακουστές αρνιώτικες τουλούμπες, τα λικέρ του Άγγελου και τα τσίπουρα της πλατείας.

Τους παρέθεσαν γεύμα στην καρδιά του νεοχωρινού ελατώνα με λουβίδια, παστό χοιρινό, χειμωνιάτικα χειροποίητα λουκάνικα, πατάτες, πίτες γυριστές και πολλά άλλα. Το Νεοχώρι αποτελεί τη μεγαλύτερη ελατοπαραγωγό περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη και τη δεύτερη σημαντικότερη της Χαλκιδικής (μετά τον Ταξιάρχη).

Επιστρέφοντας στην Αρναία επισκέφθηκαν το Domaine Claudia Papayianni για να δοκιμάσουν τοπικούς βιολογικούς οίνους, στη μονάδα παραγωγής γιαουρτιού του Αντώνη για να δουν πώς φτιάχνεται το εξαιρετικό πρόβειο αρνιώτικο γιαούρτι, αλλά και στο εργαστήριο του Παναγιωτη για να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής ντόπιου λουκάνικου (και όχι αλλαντικού) – πάντα με λεμόνια και πορτοκάλια ολόκληρα!

Με τα προϊόντα στο χέρι κατέληξαν στην πλατεία Γερογιανναίων: εκεί ο chef Βασίλης Μπερμπεράκης, η ομάδα του, αλλά και η Φωτεινή τους περιμέναν για να δημιουργήσουν street food γεύσεις με αρνιώτικα προϊόντα. Και το πέτυχαν!

"Πάνω από 40 εθελοντές δούλεψαν γι’ αυτήν την επίσκεψη. Δεν ήταν λίγοι οι επιχειρηματίες – μέλη της «Αριστοτελικής Σύμπραξης», που πρόσφεραν στους Ρουμάνους απλόχερη φιλοξενία. Τους ευχαριστούμε όλους έναν προς έναν. Είμαστε σίγουροι ότι για μία ακόμη φορά το αποτέλεσμα της εν λόγω προώθησης θα δικαιώσει την επένδυση και τον κόπο: το δικό τους και το δικό μας" αναφέρει ο Δήμος Αριστοτέλη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα