Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το ΕΠΑΛ Νικήτης στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα 'All for nature, nature for all'

To ΕΠΑΛ Νικήτης την περίοδο 26 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου ταξίδεψε στη Μούγλα της Τουρκίας. Τρεις εκπαιδευτικοί, η Σκολίδου Κανέλλα, η Βασιλική Λάζου και η Μιχαλοπούλου Κυριακή και 5 μαθητές συμμετείχαν στις εργασίες του προγράμματος. Έλληνες, Τούρκοι, Κροάτες και Λιθουανοί συνεργάστηκαν, δημιούργησαν, γέλασαν, περιηγήθηκαν, συνομίλησαν και ανέπτυξαν υπέροχες σχέσεις.


Η φιλοξενία και η οργάνωση των Τούρκων υπήρξε υποδειγματική. Η υποδοχή την πρώτη μέρα στο σχολείο τους συγκίνησε όλους. Παραδοσιακοί χοροί από μικρούς μαθητές του κοντινού Δημοτικού σχολείου δημιούργησαν ένα χαρούμενο κλίμα. Ακολούθησε τελετή υποδοχής με δώρα και ξενάγηση στους χώρους του σχολείου. Ο Mutlu Altay και οι άλλοι εκπαιδευτικοί έλυσαν όλα τα προβλήματα και μας βοήθησαν σε ό,τι χρειάστηκε. Όλες οι δραστηριότητες ήταν άψογα οργανωμένες και πολύ ενδιαφέρουσες.


Όπως φαίνεται και από τον τίτλο του, το πρόγραμμα αφορά το περιβάλλον. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην υπέροχη επαρχία της Μούγλας. Το καταπράσινο περιβάλλον και οι γαλάζιες θάλασσες φιλοξένησαν την ομάδα του ΕΠΑΛ Νικήτης. Η ομάδα περπάτησε στο βουνό, κολύμπησε, θαύμασε λίμνες και ποτάμια, περιηγήθηκε στα όμορφα τουρκικά χωριά και σε τουριστικά θέρετρα, καθάρισε ακτές από σκουπίδια. Μάλιστα την τελευταία μέρα ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης Μούγλα στολίστηκε με έργα περιβαλλοντικού περιεχομένου που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές που συμμετείχαν.


Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Νικήτης πραγματικά απόλαυσαν την κάθε στιγμή. Η συμπεριφορά τους, η κοινωνικότητά τους, η συμμετοχή τους σε κάθε δραστηριότητα, η προσπάθειά τους να συνομιλήσουν στα Αγγλικά με τους ξένους συμμαθητές τους συνέβαλλαν σημαντικά στην επιτυχία του προγράμματος. Μάλιστα για κάποιους από αυτούς ήταν η πρώτη φορά που ταξίδεψαν στο εξωτερικό.


Η κ. Κανέλλα Σκολίδου ανέφερε στο halkidikinews.gr: “Ας ελπίσουμε ότι οι συνθήκες covid δεν θα εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε με το ταξίδι αυτό τις κινητικότητες που προέβλεπε ο σχεδιασμός του. Αν και την προηγούμενη σχολική χρονιά με τις συνθήκες που επικρατούσαν πραγματοποιήθηκαν κάποιες διαδικτυακές συναντήσεις με τους συναδέλφους και σχεδιάστηκαν δραστηριότητες για τους μαθητές σχετικές με το πρόγραμμα, η αξία της κινητικότητας μεταξύ των σχολείων που συμμετέχουν είναι ανεκτίμητη για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Το πρόγραμμα ERASMUS + δίνει ευκαιρίες στον εκπαιδευτικό κόσμο να ξεπεράσει τα όρια της ελληνικής πραγματικότητας και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα”.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα